23948sdkhjf

Vækststrategi lykkedes for firkløver i maskinbranchen

Firkløver i maskin- og smedebranchen i Midtjylland får rekordår med over 100 mio. kr. i omsætning i 2008 - blandt andet som resultat af insourcing af arbejdskraft
Fire midtjyske virksomheder med samme ejerkreds er gået mod strømmen på flere måder. Virksomhederne har trods finanskrise haft fortsat vækst i 2008 med en medarbejderstab på 100 ansatte og en omsætning på over 100 mio. kr. Succesen skyldes ikke mindst, at al produktion er trukket hjem til Danmark.

- I stedet for outsourcing har vi valgt at insource arbejdsopgaverne. Det har givet os stor fleksibilitet og en meget høj kvalitetskontrol, fortæller Kent Christensen, direktør i Vorning Maskinfabrik, som laver udstyr og anlæg til betonindustrien primært til eksport i Europa.

Omsætning nær fordoblet
Ejerne af Vorning Maskinfabrik har et selvstændigt salgsselskab og overtog i 2006 TS Maskinfabrik og siden Passat Energi, som laver brændselsanlæg. Sidstnævnte har siden overtagelsen i foråret 2008 næsten fordoblet omsætningen. Den store vækst for Passat Energi er kommet i kølvandet på insourcing af arbejdsopgaver og en ny strategisk satsning på både private og industrikunder.

- Med den nye satsning har vi blandt andre fået DONG som ny kunde sammen med andre industrikunder. Inden overtagelsen havde Passat Energi fokuseret på brændselsfyr til private med størst aktivitet i vinterperioden. Nu er aktiviteten fordelt over hele året, fortæller Kent Christensen.

Synlig synergi
Ved købet af både TS Maskinfabrik og Passat Energi er en ledende medarbejder blevet medejer af den pågældende virksomhed.

- Det har været vitalt for overtagelserne, at vi har omstillingsvillige og engagerede medejere – og medarbejdere i begge virksomheder. Det har givet en kontinuitet, så vores opgave har været at lægge produktionen om og ikke starte fra bunden, siger Kent Christensen.

Ved at have tre fabrikker, der opererer på hvert sit marked, men bruger mange af de samme kompetencer og medarbejdere, er synergien meget konkret.

- Vi kan med ekstremt kort varsel rent fysisk på ganske kort tid flytte kapacitet i form af både arbejdskraft og opgaver fra den ene til den anden fabrik, fremhæver Kent Christensen.

Kvalitet og levering
De tre produktionsvirksomheder har fået en ny styrke ved at være i samme ejerkreds.

- Vi oplever, at det er en fordel at have fået mere volumen ved indkøb til de tre fabrikker. Det gør os ganske enkelt mere konkurrencedygtige, konstaterer Kent Christensen.

Også på kvalitets- og leveringssiden ser han klare fordele:

- Med al produktion samlet på et sted, har vi meget bedre mulighed for at sikre kvaliteten. Og på leveringstiden vil vi også have mulighed for at trække på eventuel overskudskapacitet på de øvrige fabrikker, fremhæver Kent Christensen.

Kilde: Vorning Maskinfabrik - http://www.vorning.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078