23948sdkhjf

280 X er fremtidens ståltype

Alle vil gerne kunne konstruere stangstål lettere, stærkere og billigere. Og det kan nu lade sig gøre. Hvis du i dit daglige arbejde anvender stangstål, ved du, hvilke markante forskelle der er fra ST 52-kvaliteten op til det sejhærdede stål – især på det styrkemæssige område.
280 X er en ny type specialstål, som overhaler alle tidligere kvaliteter inden for stangstål på netop disse områder. Desuden har den nye ståltype en lang række andre fordele som en god bearbejdelighed, den kan varmebehandles, og 280 X kan fuldt ud erstatte kvaliteterne C45E, C35E, og St 52-3 N.

Den nye ståltype matcher derudover styrkeværdierne for sejhærdet materiale i 25CrMo4 i visse dimensionsområder.

Forbedret flydegrænse
- Flydegrænsen for de almindelige konstruktionsstål er forbedret de seneste år – og vil sikkert fortsætte med at blive forbedret. Alle ønsker jo at få en lidt højere flydegrænse, end f.eks. ST 52-3 kan give, men behøver til gengæld ikke så høj en flydegrænse som f.eks. 25 Crmo4 yder. Her har 280 X sin berettigelse som det perfekte alternativ, der oven i købet kan give mulighed for en bedre totaløkonomi, siger Ole Bisgaard, hos Tibnor A/S Specialstål.

Indtil videre har Tibnor valgt at have 280 X i en varmvalset udgave fra nyproduktion og som Centerlesslebet og Cromax lagerfører Tibnor 280 X på servicecentret i Taulov.

Om Tibnor
Tibnor-koncernen er Nordens største stål- og metalgrossist med ca. 1.000 ansatte og i alt 40 kontorer i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Polen.

Tibnors ekspertise ligger inden for levering, rådgivning, bearbejdning af stål, aluminium, kobber og messing samt servicering af kunderne.

Kilde: Tibnor A/S. http://www.tibnor.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078