23948sdkhjf

Året der gik – et forår med markante opkøb

Rekordregnskaberne tikkede stadig ind i foråret, og flere stærke aktører i branchen forsøgte at konsolidere sig med salg og opkøb af afdelinger.
Et enkelt salg gik dog i vasken. Allerede i 2007 indgik Sanistål og Lemvigh-Müller en aftale om overtagelse af Saniståls aktiepost i vvs-grossisten AO Johansen, men i maj satte Konkurrencestyrelsen en stopper for det og forbød salget. Senere opgav Sanistål at sælge aktierne med et stort milliontab til følge ( Konkurrencerådet stopper salg af AO Johansen ).

Større succes havde Metalservice Horsens, da man i maj overtog Tibnors aluminiumsafdeling ( Metalservice Horsens overtager Tibnors aluminiumsafdeling ), og salget gik også ganske glat, da Danfoss Automatic Controls i juni valgte at afhænde Overfladefabrikken til Sønderborg Fornikling ( Danfoss sælger Overfladefabrikken til Sønderborg Fornikling ).

Kvartalets mest markante virksomhedssalg kom dog i slutningen af juni, da vindmølleunderleverandøren Svendborg Brakes blev solgt til en kapitalfond. Dermed blev udlandets store interesse i den danske vindmølleindustri endnu engang understreget ( Svendborg Brakes solgt til kapitalfond ).

Et andet sted i vindmølleindustrien kæmpede de store producenter stadig om de attraktive ordrer. Vestas havde endnu ikke fået gang i salget af havmøllerne efter en række gearproblemer, og konkurrenten Siemens var derfor enerådende på markedet i en periode ( Siemens snupper Rødsand-ordre for næsen af Vestas ).

Enerådende vil mange også kalde politikerne i Fredericia. Om 10 år skal en ny bydel opføres i byen, og dermed var der pludselig ikke længere plads til Fredericia Skibsværft på havnen. Kommunen opsagde værftets lejeaftale på havnen med udgangen af 2017, og Fredericia Skibsværft startede en storstilet overlevelseskampagne. Konflikten er endnu ikke løst ( Politikere skriver dødsdom over Fredericia Skibsværft ).

Andre steder foregik udviklingen heldigvis mere stilfærdigt – om end stadig i et hæsblæsende tempo. Maskinfabrikken Rival kunne stadig fremvise tocifrede vækstrater ( Maskinfabrikken RIVAL fortsætter væksten ), og høje vækstrater kunne man også præstere hos A-L Stål ( A-L Stål firedobler overskuddet ).

Også på Sydfyn blev der gået til stålet, da en ny underleverandørvirksomhed, Knecht & Thomsen Industri, blev grundlagt i maj. Dermed var iværksætterlysten stadig intakt i den danske metalindustri ( Ny stålvirksomhed ser dagens lys på Tåsinge ).

I morgen er det atter sommertid, og Metal Supply fortsætter beretningen om året, der gik og de mest læste artikler i nyhedsbrevet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078