23948sdkhjf

Året der gik – ingen nedtur i sigte i vinteren

Der var stadig ikke mange skyer på himlen i den danske metal- og maskinindustri, da 2008 blev skudt i gang. Hjulene kørte hurtigere end nogensinde hos de danske virksomheder.
Det betød, at langt de fleste virksomheder startede, hvor de sluttede i 2007 – med at producere alt hvad remmer og tøj kunne holde. Hos Odder-virksomheden Hydraulico var året da heller ikke mange uger gammelt, før man kunne melde om en rekordordre på et nøglefærdigt presseanlæg til det indiske jernbanevæsen ( Rekordstor ordre til Hydraulico ).

Det varede heller ikke længe, før virksomhederne kunne præsentere de første regnskaber for 2007, og her fortalte de tørre tal, at det havde været et sandt jubelår for mange. Virksomhederne stod nærmest i kø for at overgå hinanden målt på vækst i overskuddet. Hos RM Group kunne man fx melde om en tredobling af overskuddet ( RM Group tredobler overskuddet ), og hos stålleverandøren Promecon blev forrige års overskud ganget med syv ( Promecon syvdobler overskuddet ).

Men det var ikke bare nyt metal, der blev langet over disken i et stadigt højere tempo – også skrotbranchen spandt guld på de stigende metalpriser. Ikke overraskende kunne genindvindingskoncernen H.J. Hansen fra Odense derfor også melde om et stort millionoverskud ( Stort overskud hos H.J. Hansen ).

Ikke langt derfra havde man også det brede smil fremme, da regnskabet skulle afleveres. Hos Fredericia Skibsværft rullede millionerne nemlig ind, og med en stor ordrebeholdning tegnede 2008 som et nyt stort år. Skibsværftet skulle dog få helt andre problemer senere på året ( Jubelår hos Fredericia Skibsværft ).

Hos storebror Lindø skrantede økonomien dog stadig, men det havde man glemt for en stund, da man i januar sluttede lidt af en æra ved at søsætte Eugen Mærsk – den sidste nybygning i en serie af store containerskibe til moderselskabet AP Møller-Mærsk ( Sidste Mærsk-kæmpe søsat på Lindø ).

Der var dog også gang i nybyggeriet på land, hvor mange virksomheder udvidede for at være fremtidssikrede. En af disse var messecenter Herning, der i fremtiden vil være i stand til at afholde endnu større messer takket være en investering på 100 mio. kr. i en ny messehal ( Danmarks største messehal bygges i Herning ).

Også hos Alumeco var der blevet for lidt plads, og derfor besluttede man sig i februar for at investere 30 mio. kr. i en ny fabrik i Ringe ( Alumeco bygger ny fabrik til 30 millioner ).

Hos Danfoss havde man også checkhæftet fremme, da man besluttede sig for at købe samarbejdspartnerne fra Sauer Holding ud af joint venturet Sauer-Danfoss. Dermed fik Danfoss atter fuld bestemmelsesret over hydraulik-enheden til stor glæde for topchef Jørgen Mads Clausen ( Danfoss køber tyskere ud af Sauer-Danfoss ).

Stor var glæden også, da Vorskla Steel atter fik tændt op i det hedengangne elektrostålværk i Frederiksværk. Her kunne man atter starte produktionen i begyndelsen af februar efter mere end ½ års arbejde for atter at få produktionen op at køre ( Nu er der gang i Elektrostålværket ).

Arbejdet blev der i alle virksomheder – endda så meget at det kneb gevaldigt med at skaffe nok medarbejdere. Derfor besluttede Integrationsministeriet og Industriens Uddannelser sig for at starte en kampagne, der skulle få flere unge til tage en industriuddannelse. En række kendisser som fx Birthe Rønn Hornbech og Mek Pek valgte at støtte kampagnen ved at blive industriarbejder for en dag ( Kendisser giver et nap med hos Lindø og Grundfos ).

I morgen går Metal Supply foråret i møde og fortsætter beretningen om året, der gik og de mest læste artikler i nyhedsbrevet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078