23948sdkhjf

Fem-akset maskine giver gevinst i Faxe

Med en investering i ny fem-akset Chiron-maskine gør Poul Jensen’s Maskinfabrik i Faxe sig klar til større opgaver og øget omsætning.
Poul Jensen’s Maskinfabrik har udvidet maskinparken med en fem-akset Chiron Mill 2000 fra Flextek. Det vertikale bearbejdningscenter kommer fra den tyske maskinbygger Chiron, som i branchen er kendt for at producere CNC-maskinernes sportsvogn.

Flere af Chirons kunder er globalt orienterede og findes blandt andet inden for bilindustri og urproduktion. Herhjemme er maskinproducenten mest kendt for højhastighedsbearbejdning i aluminium.

Chiron’en er netop bygget til højhastighed og præcision, men også til stor fleksibilitet med den fem-aksede opbygning, og det er det, underleverandøren fra Faxe har brug for. Men det skal også siges, at det er 10 år siden, der sidst blev indkøbt en fabriksny maskine. Nyindkøbet har et arbejdsområde på 2000 x 820 x 630 mm. Emnerne, som maksimalt må veje op til 1.000 kg, bliver bearbejdet med op til 12.000 spindelomdrejninger i minuttet og med en ilgangshastighed på 60 meter i minuttet.

Stribevis af fordele
- Det er vores første fem-aksede maskine, som vi konkret har købt hjem målrettet kunder i den grafiske industri. Emnerne bliver generelt større og større og mere og mere komplekse, så hvis vi ville være med, var en ny og større maskine nødvendig. Samtidig giver maskinen os muligheder for at gå efter nye og større ordrer i de andre industrier, vi arbejder med, siger Jan Rønhoff, der er daglig leder af maskinfabrikken.

Fordelene er til at få øje på, selv om maskinen kun har været i brug nogle uger. Uden at kunne sætte tal på tidsbesparelsen, peger Jan Rønhoff på væsentlig hurtigere gennemløbstid og færre opstillinger per emne.

- Rent planlægningsmæssigt kan vi allerede registrere, at vi har fået et hurtigere flow på de enkelte varenumre. Vores leveringstider er helt klart blevet kortere, siger han.

Poul Jensen’s Maskinfabrik har oplevet pæn vækst de sidste to-tre år og beskæftiger 12 mand i alt - heraf to, som er i lære som industriteknikere. Og de får en alsidig uddannelse, for maskinerne arbejder stort set med alle materialer. Prototyper og enkeltstyksproduktion udgør hovedparten af omsætningen.

Virksomheden, som blev etableret i 1973, bliver ledet af Kirsten Jensen, der overtog driften, efter at hendes mand døde i 2002. Produktionen bliver ledet af Jan Rønhoff med 28 års anciennitet i firmaet og værkfører René Villumsen, der har været ansat i 19 år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066