23948sdkhjf

Dansteel solgt

Fremtiden for DanSteel A/S er nu afklaret. Den danske stålproducent er blevet solgt til den russiske stålgigant OJSC Novolipetsk Steel.
Det er nu blevet offentliggjort, at OJSC Novolipetsk Steel overtager DanSteel A/S. Købssummen er blevet opgivet til USD 104 mio., svarende til godt 650 millioner kroner.

DanSteel A/S er den største danske stålproducent, og producerer årligt omkring en halv million tons varmvalsede stålplader på moderne produktions-anlæg i Frederiksværk. Virksomheden blev etableret i 2002 med videreførelse af dele af produktionen fra Det Danske Stålvalseværk i Frederiksværk.

- Set i europæisk skala er vi en mindre stålproducent. Så længe jeg har været i virksomheden har der derfor været et udtalt ønske om, at blive en del af en større stålfamilie. Med aftalen om, at NLMK kan overtage DanSteel A/S, styrker vi ikke blot relationerne til vores primære leverandør af råvarer, men bliver samtidig en del af en stor og respekteret stålkoncern, udtaler Bent Petersen, teknisk direktør for DanSteel A/S.

Virksomheden har været særdeles succesfuld som producent af stålplader til blandt andre vindmølleproducenter, skibsværfter og byggeindustrien.

Det meste af produktionen går til eksport, og DanSteel A/S har siden etableringen placeret sig som en solid, overskudsgivende stålproducent. I det første halvår af 2005 har DanSteel A/S haft en bruttoomsætning på 1,24 mia. kroner, en indtjening (EBITDA) på 124 mio. kroner samt samlede aktiver på 942 mio. kroner.

Udgangspunktet for produktionen hos DanSteel A/S har siden etableringen været råmaterialer - slabs - i høj kvalitet, primært leveret fra NLMK i Novolipetsk, Rusland, som sejles direkte til DanSteels egen havn i Frederiksværk for videre bearbejdning.

DanSteel er 100 % ejet af Jysk Stålindustri ApS, og som grundlag for købsforhandlingerne blev der foretaget en uafhængig beregning af DanSteels markedsværdi, udført af revisionsfirmaet KPMG.

For NLMK er overtagelsen af DanSteel A/S et vigtigt skridt i realiseringen af virksomhedens vækststrategi inden for forarbejdede stålprodukter, og sigter mod at opnå en voksende markedsandel i Vesteuropa samt en vedvarende værdiforøgelse af virksomhedens produktion.

Kilde: Dansteel A/S. http://www.dansteel.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141