23948sdkhjf

Faldende oliepris kan koste offshore-ordrer i Esbjerg

Allerede nu begynder offshore-industrien i Esbjerg at mærke den manglende investeringslyst hos kunderne.
Det er gået stærkt nedad for olieprisen, siden den toppede, og blandt andet finanshuset Merrill Lynch spår, at prisen endnu ikke har nået bunden. Næste år regner man med priser helt ned til 50 dollars per tønde, og i værste fald, hvis Kina går i recession, kan vi opleve priser helt ned til 25 dollars per tønde. Det skriver Børsen.

Det er en udvikling, man er meget opmærksom på i Esbjerg, og her kan flere af byens store spillere inden for offshore-industrien godt mærke forandringerne, og man frygter, at det i sidste ende kan koste ordrer.

- Man vil nok begynde at se på fx vedligeholdelsesprojekter, hvis prisen bliver dernede, og det vil vi kunne mærke. Hvis indtjeningen falder, er der jo nogle projekter, der skal udskydes, udtaler Erik Gaj Nielsen, der er administrerende direktør i Semco Maritime, til Børsen.

Han forklarer, at man allerede har set enkelte projekter blive udskudt. Hos flere andre virksomheder i området er tilbagemeldingerne dog blandede. Danbor Service oplever større tøven hos kunderne, mens MacArtney Group endnu ikke har mærket noget til krisen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11