23948sdkhjf

Grundfos træder på bremsen – venter nul-vækst i 2009

Den midtjyske pumpeproducent ruster sig nu for alvor til finanskrisen. Koncernchef Carsten Bjerg forventer kraftig nedgang i væksten næste år.
Indtil for få måneder siden mærkede Grundfos intet til finanskrisen, men nu ser også Bjerringbro-virksomheden klare tegn på, at man ikke slipper umærket igennem. Man har netop set de første tegn på faldende salg i både USA og, måske mere overraskende, på vækstmarkeder som Østeuropa, Kina og Indien. Det har fået koncernledelsen til at træde kraftigt på bremsen. Man forventer stadig at nå målet om 9 % vækst i 2008, men overskuddet ventes at blive mindre. Krisen ventes dog først for alvor at slå igennem næste år. Det skriver Børsen.

- Vi skal klare os igennem 2009 uden vækst. Derfor holder vi igen på en række fronter og udskyder produktudviklingsprogrammer og fabriksbyggeri indtil videre. Hele organisationen er blevet bedt om at vende hver en krone og udsætte de omkostninger, der kan udsættes. Omvendt er det stadig tilladt at vinde markedsandele. Vi standser heller ikke den langsigtede produkt- og teknologiudvikling i den nye Innovation Intentplan, og i Kina er der fortsat fuld fart på investeringerne, udtaler koncernchef Carsten Bjerg, der samtidig understreger, at Grundfos ikke er i krise.

Indtil nu har det ikke været nødvendigt med deciderede fyringer i Danmark, men til gengæld har man valgt ikke at forlænge en række kontraktansatte, ligesom man har en række stillinger, der ikke bliver genbesat. I udlandet har man dog valgt at afskedige medarbejdere, og Carsten Bjerg kan i sagens natur ikke garantere, at det ikke kommer til at ske i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157