23948sdkhjf

Metal-initiativ med jernvilje

Nyt nordjysk projekt skal forene virksomheder og metalarbejdere i fælles indsats for at nedbringe ledighed.
Dansk Metal Aalborg har forenet kræfterne med Aalborg tekniske skole med dette klare mål: At nedbringe antallet af ledige metalarbejdere i Nordjylland.

"Baggrunden for initiativet, som vi har givet navnet 'Jernvilje', er ønsket om hurtigst muligt at gøre en målrettet indsats for de mange metalarbejdere, der er blevet ledige i forbindelse med en række afskedigelsesrunder hos nordjyske virksomheder det seneste halve års tid", siger Dansk Metal Aalborgs formand, Kurt T. Nielsen.

Og der er virkelig noget at tage fat på, for ledigheden blandt Dansk Metals medlemmer i Nordjylland er steget med over 40% fra 2002 til 2003.

Web-stedet www.jernvilje.dk bliver fra på onsdag omdrejningspunkt for det nye projekt, der skal skaffe ledige metalarbejdere i Nordjylland i job igen'Jernvilje' henvender sig til nordjyske metalarbejdere, der er blevet ledige inden for de seneste 12 måneder - og som takket være projektet får adgang til en udvikling af deres kompetencer, der giver dem bedre chancer for atter at komme i arbejde.

Uddannelseskonsulent Henrik Nielsen fra Aalborg tekniske skole fortæller:

"Projektet har plads til op mod 200 ledige metalarbejdere, der vil gennemgå seks ugers kompetencegivende teori med værkstedsundervisning efterfulgt af to ugers praktik. I kursusforløbet indgår undervisning i blandt andet materialeteknologi, IT, tegningslæsning, kvalitetsforståelse, kommunikation, matematik, faglige testmoduler og eventuelt fremmedsprog."

Sideløbende med uddannelsen bliver de lediges kvalifikationer sammenholdt med konkrete ønsker hos de virksomheder, der har tilmeldt sig 'Jernvilje'. Det er gratis for såvel ledige som virksomheder at melde sig til 'Jernvilje'.

"Omdrejningspunktet i projektet er hjemmesiden www.jernvilje.dk , hvor både virksomheder og arbejdssøgende kan præsentere sig for hinanden. De metalarbejdende virksomheder, hvoraf der p.t. er tilmeldt omkring 30, lægger blandt andet en beskrivelse af fagprofil, produkter og processer ind i databasen, så de arbejdssøgende kan sætte sig ind i hvad der kræves i forbindelse med det enkelte job. Det giver dem mulighed for at sikre sig, at de i uddannelsesforløbet får de kvalifikationer, der skal til", siger Henrik Nielsen.

Han fortæller, at der allerede nu - stort set før projektet overhovedet er kommet i gang - er tilsagn fra mange virksomheder om at bruge projekt Jernvilje til at søge medarbejdere fra. Og både på Aalborg tekniske skole og hos Dansk Metal Aalborg tror man på udsigterne til beskæftigelse for deltagerne i 'Jernvilje'. Kurt T. Nielsen siger:

"Selv om ledigheden blandt metalarbejdere er steget meget det seneste halve år, er udsigten til hurtig genansættelse stor, for adskillige nordjyske virksomheder ser lysere på fremtiden en for bare få måneder siden. Arbejdsmarkedsrådet i Nordjylland peger desuden på, at der allerede nu er efterspørgsel efter for eksempel maskinarbejdere og smede med særlige kvalifikationer inden for svejsning i rustfrit stål, aluminium og andre særlige materialer eller stor erfaring med CNC-arbejde. Og det tyder på, at det inden for en relativt kort horisont vil være svært at skaffe de nødvendige kvalificerede medarbejdere på områder som klejnsmed, elektriker, elektrotekniker, vvs-rørsmed, kølemontor og værktøjsmager."

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079