23948sdkhjf

Topledere: Et godt forår i vente

Danske topchefer ser meget lyst på, hvordan det vil gå deres egen virksomhed de næste seks måneder. Fire ud af fem forudser, at omsætningen vil stige, og næsten lige så mange – 74 procent – at overskuddet vokser. 64 procent tror på, at virksomheden vil øge eksporten. Der er også udsigt til flere job.
Det viser en ny repræsentativ spørgeundersøgelse fra Ledernes Hovedorganisation. 255 direktører med ansvar for omkring 150.000 medarbejdere har svaret.

- Det er et rigtigt godt signal fra toplederne i dansk erhvervsliv. Det tegner umiddelbart til et lyst og godt forår. Alligevel vil jeg advare mod for megen jubel. Selvom vi har mange hundrede tusinder på passiv indkomst herhjemme, kan virksomhederne få svært ved at skaffe folk til jobbene. Det må regeringen se at få gjort noget ved med reformer. Danskerne skal arbejde mere og længere, siger Svend Askær, formand for Ledernes Hovedorganisation, der kræver personskatten – især topskatten - ned og tilbagetrækningsreformer, som får folk til at blive længere på arbejdsmarkedet.

Hver fjerde virksomhed (23 procent) forventer at ansætte flere ledere på virksomheden. Hver anden regner med, at virksomheden får brug for flere andre funktionærtyper – blandt andre kontorfolk og akademikere. Og ude i produktionen vil hver tredje (henholdsvis 35 og 30 procent) lukke flere faglærte og ufaglærte ind i gennem porten.

- Jobudsigterne viser, at beskæftigelsen i øjeblikket går den rigtige vej. Det kan forhåbentlig være med til at dæmpe bekymringen for en jobløs vækst som følge af globaliseringen. Tværtimod er vi på ind i flaskehalsproblemer, selvom der går masser af ledige hænder rundt. Det er nu, at Fogh skal vise politisk lederskab og skabe de langsigtede reformer, Velfærdskommissionen peger på, siger Svend Askær.

Undersøgelsen fra Ledernes Hovedorganisation viser, at toplederne har skruet de generelle forventninger yderligere op, når det gælder dansk erhvervsliv som helhed og ikke bare deres egen virksomhed.

Sammenlignet med for et halvt år siden tror de på endnu større økonomisk vækst og beskæftigelsesfremgang – og eksportforventningerne er også større end længe set.

Læs mere om undersøgelsen her: http://www.lederne.dk

Kilde: Ledernes Hovedorganisation.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078