23948sdkhjf

150 trainee-pladser klar til unge

Fra nytår står 100 metalvirksomheder klar med tilbud til unge, der overvejer, om de skal tage en faglig uddannelse.
Er man ung, og lå ønskejobbet ikke under juletræet, så er chancen der måske nu. I hvert tilfælde hvis man har lyst til at prøve kræfter indenfor metalområdet.

Godt hundrede metalvirksomheder i alle egne af landet står nemlig klar til at ansætte unge i en særlig trainee-ordning, der betyder at de kan få job, når de efter folkeskolen skal beslutte sig for, hvilken erhvervsuddannelse de vil have.

På den måde kan de få et indtryk af, hvordan det er at arbejde i en metalvirksomhed, før de eventuelt går videre med en faglig uddannelse indenfor området.

- De generelle sikker¬heds- og uddannelseskrav på arbejdspladserne er efterhånden så firkantede, at de unge helt er udelukket fra at komme i kontakt med den del af erhvervslivet, der beskæftiger sig med metal. Men det problem har vores trainee-ordning løst, fortæller informationschef i DS Håndværk & Industri, Poul Bavngaard.

Den særlige 3-årig forsøgsordning er etableret af metalområdets arbejdsgivere i DS Håndværk & Industri og lønmodtagerne i Dansk Metal og startede for et år siden.

Hvert af de tre år skal metalvirksomhederne tilbyde mindst 50 unge en trainee-plads. Og det er kun virksomheder, der er godkendte til at tage lærlinge, der kan benytte muligheder. Tanken er nemlig, at den unge bagefter skal kunne gå videre med en faglig uddannelse – og på den måde være sikker på at have en læreplads.

- Nogle ganske få har fundet ud af at metalområdet slet ikke var noget for dem – men langt de fleste har fået et godt indtryk af dagligdagen i virksomhederne og er derfor kommet i gang med en metaluddannelse, fortæller informationschefen.

Som arbejdsgiverforening har DS Håndværk & Industri kontakt med de cirka 2500 medlemsvirksomheder – men det kniber mere med at få de unge i tale.

Netop fordi de har afsluttet folkeskolen men ikke er kommet i gang med et job eller en efterfølgende erhvervsuddannelse, kan de være svære at komme i kontakt med:

- Derfor opfordrer vi de unge eller deres forældre til at klikke sig ind på vores netside – http://www.ds-net.dk , hvor man under ”uddannelse” kan få mere at vide om ordningen og tilmelde sig, slutter DS' informationschef.

Kilde: Pressemeddelelse fra DS.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08