23948sdkhjf

LEGO produktion til eksterne leverandører

Duplo klodserne og Bionicle dåserne er de samme, men for fremtiden vil de blive produceret af eksterne leverandører i henholdsvis Ungarn og Tjekkiet.
Beslutningen om at lade eksterne leverandører producere Duplo klodser og Bionicle dåser blev truffet i august i år, da LEGO Koncernen annoncerede lukningen af produktionen i Willisau, Schweiz, og nu er leverandørerne fundet.

Det er den amerikanske virksomhed Flextronics, som i dag har fabrikker rundt i hele verden heriblandt Ungarn, der fremover skal varetage produktionen af Duplo produkter.

- Samlingen af hele vores produktion af Duplo på ét sted giver mindre transport og kortere leveringstider til markederne. Desuden vil vi få fordel af de lave produktionsomkostninger i det centrale Østeuropa, og det vil styrke vores konkurrencesituation for Duplo, hvor vi traditionelt har haft problemer med at opretholde en rimelig indtjening, siger Vice President Niels Duedahl, Manufacturing.

- Det har været vigtigt for os at finde den helt rigtige partner og Flextronics er en meget professionel spiller med en kæmpe kapacitet inden for støbning, montage, pakning og distribution. Vi ved, at de opgaver, som Flextronics løser for andre globale virksomheder, bliver gjort godt, fortsætter han.

I løbet af foråret 2006 flyttes produktionen af Duplo produkter fra hovedsageligt Schweiz – og mindre dele fra Danmark og Tjekkiet – til den nye partners fabrik i Sárvár, Ungarn.

Bionicle dåser til Greiner Packaging
Også pakning af Bionicle dåser flyttes til en ekstern leverandør, nemlig til firmaet Greiner Packagings tjekkiske fabrik.

Greiner Packaging har været leverandør af bl.a. dåseemballager og byggeplader til LEGO Koncernen igennem mange år.

- Valget af Greiner er ingenlunde tilfældigt, idet leverandøren har stor erfaring med plastbaserede emballageløsninger. Vi får udover nogle gode betingelser den fordel, at Greiner kan spare transportomkostninger ved at støbe dåserne i forbindelse med pakkeopgaven, siger Niels Duedahl.

For begge løsninger gælder, at de etableres tæt på det nye centrale distributionscenter i Tjekkiet, hvilket vil give LEGO Koncernen yderligere finansielle og logistiske fordele.

Kilde: Pressemeddelelse fra LEGO.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063