23948sdkhjf

Dansk presse skal lave frontgrill til Rolls-Royce

Hydraulico har leveret en avanceret presse til en tysk kunde.
Pressen er udstyret med en 2.000 tons tryksko, 1.200 tons modholder, 300 tons formgivningscylinder samt 100 tons tripel/udstøder.

- Kunden er underleverandør til den almindelige industri, storkøkken og medico. Inden for industri skal han blandt andet bruge vores presse til at lave frontgriller til Rolls-Royce samt dørhåndtag og de paneler, man træder på, når man stiger ind i bilen. Til storkøkkener laver han blandt andet dele til Gaggenau-ovne og gastrobakker, fortæller Torkild Salling, der er administrerende direktør hos Hydraulico.

- Det er nok den mest avancerede, 4-aksede, 2.000 tons presse i Europa. Den kan også bestille noget med sine 700 heste og vejer i øvrigt 180 tons, tilføjer han.

Flere år undervejs
For Hydraulico er det en ordre, der har været flere år undervejs. Det tog to år bare at få de tekniske data på plads. Og alene det, at de fik lov at levere til kunden, var lidt af et scoop.

- De har altid købt tyske presser, men de ville købe en af os, fordi de vidste, at vi på nogle områder er teknologisk førende, og det ville de gerne prøve af, forklarer Torkild Salling.

Selve pressen blev installeret i Tyskland i september, hvor den er blevet integreret i en produktionslinje med i alt fire presser og robotter.

- Den første tilbagemelding var, at de syntes, at det var helt fantastisk, at de kunne få så avanceret en presse i forhold til prisen. Det tyder på, at vi godt kan konkurrere med de tyske presseleverandører, siger Torkild Salling.

Satser på nicheområder
Han tror dog ikke, at leverancen kommer til at betyde en revolution for Hydraulico på det tyske marked.

- Vi har aldrig gjort meget ud af Tyskland, fordi der er mange presseleverandører, og konkurrencen er hård. Derudover er de lidt nationalistiske, som alle andre, og vil helst købe en tysk presse, forklarer Torkild Salling.

- Vi forsøger at sælge mere på de nicheområder, hvor vi har en førende position. Hvis vi går ind i det generelle segment, hvor de andre kan bygge lige så godt, som vi kan, køber de garanteret lokalt, slutter Torkilde Salling.

Nicherne omfatter blandt andet producenter af køkkenvaske, skovlhjul til jetmotorer og skiftespor til tog.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.207