23948sdkhjf

Ny millionsvindel afsløret i skrotbranchen

SKAT har afsløret ny svindel inden for skrotbranchen. Indtil videre løber det op i et tocifret millionbeløb.
SKAT har gennem den seneste tid været på besøg hos landets 50 største skrothandlere, hvor man har fået udleveret dokumentation for alle større handler. Efterfølgende har man kontrolleret skrotsælgernes selvangivelser og herigennem fundet ud af, at ni ud af ti skal efterbetale moms og skat. Og angiveligt er der i flere tilfælde tale om velorganiseret svindel fra sælgernes side. Det skriver JydskeVestkysten.

- De opererer over hele landet i grupper på cirka fem mand, hvor en edderkop scorer langt de fleste af millionerne og betaler forskellige honorarer til de andre i gruppen, forklarer Vagn Pedersen, der er leder af økokrim-afdelingen, som har overtaget flere af sagerne fra SKAT.

SKAT har nu kontrolleret 25 % af bilagene, og indtil videre er der blevet sendt administrative bøder til ti af sælgerne, mens seks sager er blevet sendt videre til politiet. Så sent som sidste uge blev der afsagt dom over en ”edderkop” i retten i Tåstrup. Han blev idømt fængsel i tre år på baggrund af svindelsager til en værdi af 60 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063