23948sdkhjf

Orskov holder på folkene trods sorte skyer

Hos Orskov Yard i Frederikshavn er de ikke i tvivl om, at markedet er presset. Heldigvis er der flere strenge at spille på.
Konkurrencen er hård, og prisen bestemmer alt, når kunderne placerer ordrerne på offshoreopgaver. Det fortæller værftsdirektør ved Orskov Yard, Christina Ørskov, til ShippingWatch.

Værftet i Frederikshavn er ikke kun presset af de lave omkostninger på for eksempel polske værfter. Også den svage norske krone er en udfordring i forhold til opgaver hos den norske offshoreindustri.

- Regnskabsmæssigt ser vi i år stadig et år, hvor der hænger sorte skyer. Vi ser stadigvæk et hårdt presset marked, hvor rederne ikke bare springer ud og får lavet de store ombygninger Det handler om at være omstillingsparate og fleksible, når skibene er her. Det er jo branchen, som den er. Vores folk klør på, når der er arbejde, og så er de heldigvis gode til at afspadsere, når der er stille som nu. Sådan er gamet, og selvom man har været i det i mange år efterhånden, så er det stadig svært at vænne sig til, siger Christina Ørskov til ShippingWatch.

Trods udfordringerne holder værftet fast i antallet af medarbejdere, understreger Christina Ørskov. Orskov kan holde fast, fordi forretningen ud over offshore både spænder over fiskeri, flådeskibe og færger med mere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.5