23948sdkhjf

Århusianske maskiningeniører stormer frem

Maskiningeniøruddannelsen ved Ingeniørhøjskolen i Århus har ifølge en ny opgørelse det største antal studerende i over 10 år.
Opgørelsen viser, at der er 234 studerende indskrevet på maskiningeniøruddannelsen på Ingeniørhøjskolen i Århus, hvilket er det største antal siden 1996. Studieleder Helle Wivel er ikke i tvivl om årsagerne til de gode takter på den århusianske uddannelse.

- Maskiningeniører er eksperter i at udvikle motorer og maskiner, men de udvikler også fremtidens vindmøller, energivenlige kølingssystemer og innovative løsninger, der minimerer ressourceforbruget i industrien. Og det har stadig flere unge fået øjnene op for – uden tvivl godt hjulpet på vej af det store fokus på klima og energi i disse år, siger Helle Wivel.

Sundhedsteknologier til hospitaler
Stadig flere af Ingeniørhøjskolens maskiningeniører er også beskæftiget med udvikling af sundhedsteknologier og hjælpemidler til hospitals- og plejesektoren, hvilket ifølge studielederen trækker flere unge til i en tid med stor fokus på sundhed.

- Gennem udvikling af nye teknologier er maskiningeniører på linie med læger med til at øge livskvaliteten for syge og ældre. Derfor arbejder vores studerende allerede på første år med hjælpemidler til ældre, ligesom flere har lavet afgangsprojekter om mekaniske hjerteklapper til hjertepatienter. Vi har også jævnligt studerende i praktik på Skejby Sygehus, siger Helle Wivel.

Kilde: Ingeniørhøjskolen i Århus - http://www.iha.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11