23948sdkhjf

JF-Stoll tilbage på ret kurs

Den sønderjyske producent af landbrugsmaskiner har gennemført et succesfuldt turnaround og har nu atter fået styr på indtjeningen.
Datterselskabet J.F. Fabrikken, J. Freudendahl A/S har været igennem et par svære år med røde tal på bundlinjen. I seneste regnskabsår kunne man endelig glæde sig over atter at have overskud. I alt blev det til et overskud før skat på 14 mio. kr., hvilket er væsentligt bedre end sidste års minus på 7 mio. kr. Samtidig steg omsætningen med 28 mio. kr. til 427 mio. kr. Det skriver Børsen.

Også i moderselskabet Freudendahl Invest, der udover maskinfabrikken i Sønderjylland driver aktiviteter i Polen, Frankrig og Tyskland, blev det til et pænt plus på 36,5 mio. kr. før skat, hvilket er 25 mio. kr. bedre end sidste år. Her er omsætningen steget med næsten 100 mio. kr. til samlet mere end 1 mia. kr.

- Vi har været i gang med en omfattende oprydning – specielt i vores virksomhed Stoll i Tyskland. Her fandt vi et varelager, som tilsyneladende ikke eksisterede. Der havde i hvert fald ikke i relation til ukurante varer været foretaget afskrivninger de seneste fem år. Så det har vi taget i et hug i år med 20 mio. kr. over egenkapitalen, udtaler Karsten Rewitz, administrerende direktør i Freudendahl Invest, til Børsen.

Også hos JF-Stoll begynder man dog at mærke en øget usikkerhed på markedet. Virksomheden har en strategi om, at nettoresultatet inden for en periode på tre år skal stige til 100 mio. kr., men nu medgiver Karsten Rewitz, at det godt kan komme til at tage fire år, før man når i mål.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078