23948sdkhjf

Lederen rollemodel til julefrokosten

I denne og de kommende uger inviterer de fleste arbejdspladser til den årlige julefrokost. Men den traditionsrige fest, som ofte indbefatter store mængder alkohol, stiller mange ledere i et svært dilemma.
Ifølge rådgivningschef i Ledernes Hovedorganisation Vibeke Skytte er en lang række ledere i tvivl om, hvorvidt de overhovedet skal deltage i julefrokosten – og om de i så fald skal holde sig ædru og tage tidligt hjem, inden der er medarbejdere, der eksempelvis får lyst til at forhandle løn i en rus af snaps.

- Julefrokosten er som udgangspunkt en god tradition, der tit har en positiv effekt på arbejdsklimaet. Der kan blive skabt netværk på tværs af afdelinger og titler, og man kan være sammen med sine kolleger på en uformel måde, siger Vibeke Skytte.

- Men lederne er rollemodeller – også til fester – og de skal huske, at de er på arbejde, selv om de sidder til julefrokost. Mit råd til lederne er derfor, at de skal deltage i julefrokosten og hygge sig med medarbejdere og kolleger, men de bør holde sig ædru, undgå store diskussioner og tage hjem i fornuftig tid, siger rådgivningschefen.

Kilde: Ledernes Hovedorganisation - http://www.lederne.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094