23948sdkhjf

Pengegave åbner nye døre i et energiteknisk forskningseksperimentarium

Trekvart million kroner til forskning og uddannelse. Så stor er jubilæumsgaven fra Dantherm Fonden til det energitekniske område på Aalborg Universitet, som nu blandt andet får mulighed for at etablere et samlet præsentationshus for fremtidens energiteknologier.
Den omfattende energitekniske forskning på Aalborg Universitet får snart mulighed for at samle og synliggøre fremtidens energiløsninger, når Institut for Energiteknik etablerer et forskningseksperimentarium i laboratoriet. Den store økonomiske saltvandsindsprøjtning, der skal bidrage til at gøre planerne til virkelighed, kommer fra Dantherm Fonden, der i anledning af virksomhedens 50-års-jubilæum har valgt at uddele et jubilæumslegat på 750.000 kr. til instituttet.

Pengene skal gå til uddannelses- og forskningsaktiviteter inden for energiteknik, og et af de større projekter er et forskningseksperimentarium, hvor man kan samle udvikling, test og demonstration af fremtidens energiteknologier. Dette gælder produktion, lagring og omsætning af energi på det termiske og det elektriske område. Det fælles omdrejningspunkt bliver koblingen mellem effektivitet, bæredygtighed og komfort.

- I et samlet forskningseksperimentarium, hvor alle energiaspekterne forenes, vil vi kunne vise, hvordan tingene kan spille sammen i fremtiden og samlet udgøre en mere effektiv løsning, hvor eksempelvis plug-in hybridbiler også indgår. Vi skal skabe et udstillingsvindue for forskningen i alt fra produktion af bio-metanol og brint over mikrokraftvarme i brændselscellesystemer til intelligent kobling med ventilationssystemer, varmepumper og køling, forklarer professor Søren Knudsen Kær. Han modtog fredag d. 28. november på AAU’s vegne det store legat ved et arrangement på Kulturcenter Limfjord i Skive.

Forskellige virksomheder vil blive inviteret til at engagere sig i projektet med deres teknologier, heriblandt Dantherm, der har et nært samarbejde med forskere og studerende på AAU.

- Dantherm er en udviklingsorienteret virksomhed, og vi har længe haft en tæt kontakt til Aalborg Universitet, som vi sætter stor pris på. Vi vil gerne belønne Institut for Energiteknik for samarbejdet og for de input, vi som virksomhed får af at være tæt på forskningen og de studerende. Det er af stor betydning for, at vi som dansk virksomhed kan være med på det internationale marked, siger formand for Dantherm Fondens bestyrelse, Kresten Dyhrberg Nielsen. For at være tættere på AAU-miljøerne rykker Dantherm i foråret 2009 også sin udviklingsafdeling for brændselscelleteknologi til Hobro.

Kilde: Aalborg Universitet - http://www.aau.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.33