23948sdkhjf

Fransk vinder af årets Swedish Steel Prize

Swedish Steel Prize 2008 tildeles den franske virksomhed Kuhn. Udmærkelsen gives for et nyt græsslåningsaggregat i avanceret højstyrkestål til traktormontering.
Ved at udnytte dette materiale er konstruktionen både blevet lettere og stærkere end tidligere. Resultatet er blevet et græsslåningsaggregat med bedre driftsøkonomi, ergonomi og miljøegenskaber. Prisen blev uddelt i Blå Hallen i Stockholms Stadshus i forbindelse med en jubilæumsmiddag den 20. november.

Værdig vinder
– Når Swedish Steel Prize nu fejrer ti år, kan vi konstatere, at disse ståltyper er udviklet meget kraftigt i denne periode. Dette gælder både udviklingen af nye materialer og måden, hvorpå brugerne formår at udnytte materialerne. Årets vinder af Swedish Steel Prize – Kuhn – repræsenterer denne nytænkning på mange måder. Konstruktørerne har udnyttet nye, stærke stålmaterialer, og det er lykkedes dem at skabe en økonomisk bæredygtig konstruktion, som på bedste vis opfylder kravene til en af de mest krævende og tilbagevendende arbejdsopgaver inden for området vejvedligeholdelse. I overvejelserne omkring konstruktionen indgik også en række variabler, blandt andet brugerens situation i form af forbedret ergonomi og behovet for bedre miljøegenskaber. Konstruktionstænkningen er i topklasse, og Kuhn er en værdig vinder af Swedish Steel Prize 2008, siger Martin Lindqvist, divisionschef for SSAB Tunnplåt og formand for Swedish Steel Prize-juryen.

Succesrigt arbejde
Kuhns nye græsslåningsaggregat, Pro-Longer, er monteret længst ude på en drejelig arm, som er fastgjort på en traktor. Armen kan drejes i forskellige retninger. Det betyder, at føreren kan komme til overalt. Da traktoren oftest kører i ujævnt terræn under græsslåning, bliver vridningskræfterne meget store. Græsslåningsaggregatets tyngde er direkte afgørende for slitagen, jo lavere vægt, desto mindre slitage.

– Lav vægt var et prioriteret mål, men vi indså hurtigt, at det var lige så vigtigt med en stærkere konstruktion. Ved at anvende typer af avanceret højstyrkestål kunne vi opfylde begge mål, samtidig med at vi forbedrede klipperaggregatets anvendelighed og førerens sikkerhed, forklarer Pascal Gauthron, projektingeniør hos Kuhn og hovedansvarlig for designet af Pro-Longer.

Motiverer til nytænkning
Kuhn har også udformet konstruktionen til at passe ind i en automatiseret fremstillingsproces.

– Den vindende virksomhed har været succesrig i sit arbejde, og med Swedish Steel Prize-udmærkelsen ønsker vi at motivere flere til at turde tage lignende skridt i deres virksomhed. De forskellige typer af højstyrkestål giver tydelige konkurrencefordele og åbner dørene for, at vi får produkter på markedet, som kan præstere mere, er enklere og mere økonomiske at anvende, og som desuden bidrager til at mindske belastningen af vores miljø, forklarer Martin Lindqvist.

Yderligere tre virksomheder var nomineret til Swedish Steel Prize 2008. Disse var: LKAB fra Sverige, som har konstrueret en ny jernbanevogn, Modec fra England, som har udviklet et eldrevet transportkøretøj samt Silos Cordoba fra Spanien, som har udviklet nye silokonstruktioner.

Konstruktionsudmærkelsen Swedish Steel Prize blev uddelt for tiende år i træk. Udmærkelsen er international og åben for alle, som anvender højstyrkestål i deres produktion eller i deres produkter. Tiårsjubilæet for prisen blev fejret med en tre dage lang Swedish Steel Prize-begivenhed og afsluttedes med stor gallamiddag i Blå Hallen i Stockholms Stadshus, den hal, som er blevet kendt for Nobelfesten.

Kilde: SSAB - http://www.ssab.se

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095