23948sdkhjf

Ny struktur har givet øget fokus på stål

En reorganisering af strukturen hos himmerlandske Lars H. Grotrian har øget fokus på virksomhedens underleverandørarbejde.
Både fysisk og organisatorisk er Lars H. Grotrians underleverandør-aktiviteter nu blevet helt sin egen. For mindre end ét år siden var den himmerlandske fabrik ved at gro ud af rammerne i den lille by Østrup ved Aars, hvor både underleverandørarbejdet og virksomhedens andet hovedområde; arbejdet med staldteknik og vvs, var samlet i den samme bygning.

- Vi overtog virksomheden Nordjysk Spåntagning sidste år, og den har vi nu samlet med smedeafdelingen fra Lars H. Grotrian A/S under navnet Lagrotek Steel, fortæller fabriksleder Heine Plougman.

Han blev ved samme lejlighed hentet ind som daglig leder af Lagrotek Steel, og blandt hans første opgaver var den fysiske sammenflytning af virksomhedens underleverandøraktiviteter.

- De ”nye” lokaler, som vi flyttede Lagrotek Steel over i, var egentlig en gammel dørfabrik, som vi opkøbte i 2006 og siden har renoveret, så den er egnet til metalproduktion. Den ligger lige over for moderselskabet, og derfor var det ideelt for virksomheden, da vi fik mulighed for at overtage de ledige lokaler. 1. april rykkede den spåntagende del herover, og de fik selskab af smedeafdelingen omkring sommerferien. Nu mangler vi kun at få opbygget vores nye slibeafdeling, før alt er på plads, fortsætter Heine Plougman.

Han er ikke i tvivl om, at det har gavnet virksomhedens underleverandørarbejde, at det er blevet samlet i en selvstændig afdeling.

- Vi har mærket en kæmpe effekt af at blive slået sammen, og det har gjort, at vi nemmere kan servicere vores kunder. Men også internt har det gjort vores hverdag lettere. Førhen var det hele én stor pærevælling – det var en lille landsbysmedie, der var vokset helt vildt, og alle afdelingerne arbejdede i de samme bygninger. Nu er det delt op, hvilket også betyder, at arbejdet er mere fokuseret. Lagermæssigt er det også en fordel, at vi ikke har fx vvs-fittings liggende sammen med stål, fortæller Heine Plougman, som samtidig understreger, at sammenlægningen også har givet et bedre flow og en større effektivitet i produktionen.

Samtidig benyttede man lejligheden til at opgradere kompetencerne inden for flere af arbejdsområderne.

- Vi købte en ny laser og et nyt bearbejdningscenter sådan, at vi nu har to lasere. Og de nye maskiner er faldet på et tørt sted, og indtil videre har vi ikke haft nogen problemer med at belægge dem. Samtidig har vi i forbindelse med sammenlægningen fået vores rustfrie afdeling op at køre. Vi har ansat rustfrie smede, og det betyder, at vi nu er klar til at lave høj-kvalitetsarbejde i rustfri stål, beretter Heine Plougman.

Men der går formentlig et stykke tid, før det atter bliver tid til investeringer i samme størrelsesorden. Selv om finanskrisen endnu ikke umiddelbart kan mærkes hos Lars H. Grotrian, har man alligevel valgt at se tiden an og sige stop for nye anlæg.

Lagrotek Steel har ca. 25 medarbejdere, og udover underleverancer inden for blandt andet laserskæring, vandskæring, svejsning, klipning og valsning, leverer virksomheden produkter til søster-divisionen. Moderselskabet Lars H. Grotrian har i alt 85 ansatte. Af disse arbejder 40 i virksomhedens tredje division; Himmerlands VVS, som blev tilkøbt for nogle år siden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.657