23948sdkhjf

Welcon tjener penge som aldrig før

Tårnproducentens store investeringer i produktionen øger indtjeningen.
På tre år er Welcons medarbejderstab mere end fordoblet. Og det samme er kvadratmeterne under tag. Den øgede aktiviteten har fået bundlinjen til at vokse markant, og det betyder, at den danske tårnproducent har netop leveret det stærkeste regnskab nogensinde. Resultatet før skat blev i 2015/2016 femdoblet til knap 50,5 mio. kr.

Overskudsgraden sætter også rekord. I det seneste regnskab endte overskudsgraden på 9,2 procent, mens den i det et stærke 2013/2014 var på 7,5 procent.

- Vi har en stigende efterspørgsel fra kunderne, for vi laver et godt produkt og har de rigtige priser. På de markeder, som vi sælger til, er vindmøllebranchen inde i en god gænge, og vi har haft succes med at sælge flere projekter ind, siger Jens Risvig Pedersen, administrerende direktør og medejer af Welcon, der i øjeblikket beskæftiger 385 medarbejdere.

Investeringer øger konkurrenceevnen på sigt
Ejerne, Jens Risvig Pedersen og broderen Carsten Risvig Pedersen, har investeret et stykke over 200 mio. kr. i fabrikken, der nu rummer 56.000 kvadratmeter under tag i Give ved Brande. De store vindmølleproducenter, Siemens, Vestas og Nordex er de primære kunder, og investeringerne skal fastholde og sikre tårnproducentens konkurrenceevne over tid.

- Vi har investeret i bygninger, men også maskiner og derved også automatisering af vores processer. Det er med til at gøre os mere konkurrencedygtige - både nu, men i høj grad på sigt - når effekten for alvor slår igennem. Når omkostningerne er tjent hjem, har vi bedre mulighed for at have konkurrenceledende priser, uddyber Jens Risvig Pedersen.

Den positive udvikling ser ikke ud til at stoppe foreløbigt. Den administrerende direktør fortæller, at 2016/2017 er startet, som det seneste regnskabsår sluttede - i en god gænge.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094