23948sdkhjf

Metalvirksomheder investerer i Litauen

[i]To danske virksomheder går ind i et fælles firma, idet de sammen investerer i litauiske Vulcanus UAB.[/i]
To danske metalvirksomheder Kurt Hansen A/S fra Svendborg og E&J Nielsen A/S fra Nykøbing Sjælland har ifølge ErhvervsBladet indledt et utraditionelt samarbejde, idet de sammen investerer i den litauiske metalpladevirksomhed Vulcanus UAB.

Kurt Hansen A/S fra Svendborg og E&J Nielsen A/ S fra Nykøbing Sjælland går ind med hver en tredjedel af aktiekapitalen i det litauiske firma, mens den sidste tredjedel tilhører en litauisk partner. De to danske virksomheder er begge betydende leverandører af tyndpladeprodukter og -løsninger, som hver har deres kernekompetencer, og i det nye samarbejde vil de udnytte hinandens kompetencer både i Danmark og på de nære eksportmarkeder.

- For os er det her begyndelsen på en ny samarbejdsform imellem danske virksomheder. Som begge virksomheder ser dette strategiske samarbejde, så er det begyndelsen til en større omstrukturering af branchen, siger Jens Kurt Hansen fra Kurt Hansen A/S tilErhvervsBladet og understreger, at der ikke er tale om at flytte produktion fra Danmark til Litauen, idet begge danske firmaer agter at fortsætte på deres nuværende niveau i Danmark, hvor man har hhv 85 og 50 ansatte.

- Men vi vil lægge den del af produktionen til Litauen, hvor vi alligevel ikke kan være med herhjemme på grund af de høje omkostninger, siger Jens Kurt Hansen til ErhvervsBladet.

Vulcanus UAB har tidligere haft forbindelse til danske virksomheder, og den har 25 medarbejdere, der i dag udfører pladebearbejdning samt svejsning. I løbet af kort tid forventes virksomheden også at blive indrettet, så den også kan arbejde med overfladebehandling og montage.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078