23948sdkhjf

Obama vil booste vindindustrien

USA’s kommende præsident vil forlænge den såkaldte PTC-aftale og i øvrigt bruge milliarder på miljøvenlig energi – blandt andet til gavn for danske Vestas.
Energipolitik er en af Barack Obamas kæpheste, og meget tyder på, at der ikke kommer til at gå lang tid, før vi oplever handling på den front. Blandt andet vil han, ifølge Randall Swisher, direktør for den amerikanske vindorganisation AWEA, forlænge den særlige amerikanske skatterabatordning, den såkaldte PTC-aftale, med fem år, og ikke som det ellers har været sædvane med blot ét år. Derudover vil Obama gennemføre en række andre ønsker fra AWEA’s side, og i alt vurderer Swisher, at det vil betyde en investering på 150 mia. dollars i alternativ energi. Det skriver Børsen.

- Jeg forventer, at USA med Obama vil gøre en forskel til stor fordel for vores industri, udtaler formand for Vindmølleindustrien, Jan Hylleberg, til Børsen.

Hos verdens største vindmølleproducent, Vestas, har man også store forventninger til det amerikanske marked efter valget af Obama. Her venter topchef Ditlev Engel spændt på Obamas udspil.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157