23948sdkhjf

Måske slut med store skibe på Lindø

Det fynske værft er ved at sætte gang i et strategiskifte, der kan betyde, at det er slut med store containerskibe på Lindø.
- Vi er ikke konkurrencedygtige på de store skibe, og har derfor besluttet at søge andre beskæftigelsesmuligheder. Vi kigger efter andet end store skibe, og det som har været Lindøværftets hovedprodukt hidtil – store container- og tankskibe – er tiden ikke længere til at bygge. Vi ved endnu ikke. om det kan lade sig gøre, men det er muligt, at Lindøværftet begynder at producere udstyr til offshore-industrien eller forskellige typer af specialskibe, lyder budskabet fra Lindøs bestyrelsesformand, Lars-Erik Brenøe, til Børsen.

Specielt offshore-industrien synes at være lukrativ for Lindø-værftet, der netop har indgående kompetencer inden for store stålkonstruktioner, som blandt andet kan bruges til bygning af boreplatforme. Men også aluminiumskonstruktioner kan blive en niche for værftet, der fik overført kompetencer og viden inden for netop aluminiumskonstruktion, da Mærsk Container Industri lukkede sin produktion i Tinglev .

Sekretariatschef i den danske branchesammenslutning Aluminium Danmark, Jim Hansen, vurderer, at offshore-industrien er oplagt for Lindø på grund af familieskabet med Mærsk Olie & Gas. Derudover ser han Lindøværftet som en værdifuld medspiller, når den danske offshore-industri vil forsøge at få en større bid af det norske marked.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127