23948sdkhjf

Stor interesse for KP Automations robot-events

Mere end 120 gæster oplevede over to dage eksempler på robotudviklingsvirksomhedens avancerede industri 4.0-løsninger og spurgte til samarbejdsmuligheder og drømmejobs.
Det ekspanderende automationshus KP Automation oplevede stort ryk ind både onsdag og torsdag. Torsdag morgen havde flere end 50 erhvervsfolk, primært repræsentanter for den danske fremstillings- og fødevareindustri, indfundet sig hos virksomheden i Ikast. Det oplyser KP Automation i en pressemeddelelse.

Det skete i forbindelse med en konference om fremtidens udvikling i produktionsindustrien, som blandt andet Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande var arrangør af.

Her spillede KP Automations robotter og automationsløsninger nemlig en hovedrolle, og der blev under virksomhedsbesøget derfor lyttet intenst til blandt andet KP Automations administrerende direktør Kim Poulsen, der fortalte og viste eksempler fra de spændende udviklingsprojekter, som den unge virksomhed leverer til blandt andet vindmølle-, fødevare- og forsvarsindustrien. Eksempler som de fremmødte tydeligt spejlede deres egen virksomheders behov og udfordringer i.

Yderligere satte fagfolk fra blandt andet den tyske robotproducent Kuka og også Teknologisk Institut i Odense med deres indlæg dagens emne – intelligent automatisering - i perspektiv.

Intelligente robotter er fremtiden
Bagefter var der generelt stor tilfredshed med arrangementet hos KP Automation blandt de flere end 50 morgenfriske nøglepersoner fra industrien. For eksempel hos Nicolai Ørum Østergaard, portfolio manager i Arla Foods globale it-afdeling:

- Også hos Arla Foods rettes fokus i disse år i stigende grad på industri 4.0-visionen og de muligheder, der ligger i automation. Intelligente robotter, der hvor det giver mening i produktionen, skal - sammen med vores fortsatte fokus på højest mulig kvalitet - være med til at sikre Arla konkurrencedygtighed også i fremtiden. Derfor var det rigtig spændende at blive præsenteret for nogle af de meget avancerede robotopgaver, som KP Automation løser for deres kunder og samtidig møde deres netværk af dedikerede samarbejdspartnere.

- Endelig var det meget positivt at opleve det gode samarbejde, som helt tydeligt eksisterer med det forskermiljø, der skubber på automationsudviklingen i Danmark. At få fremtidens muligheder og udfordringer præsenteret også fra forskernes side gav dagen yderligere perspektiv, lød det fra Arla-Foods-manageren, inden han efter to timers præsentation på robotvirksomheden i Ikast fortsatte til resten af dagens program, der foregik på AU Campus i Herning.

70 studerende kiggede forbi
En tilsvarende positiv oplevelse havde 70 elever fra ingeniørskolen i Herning, Institut for Forretningsudvikling og Teknologi, Btech, allerede haft dagen før, onsdag, hvor de som en slags generalprøve forud for erhvervsfolkenes morgenbesøg havde taget imod en invitation til samme spændende præsentation hos KP Automation.

- Både under og efter erhvervs- og studiearrangementet modtog vi mange positive tilkendegivelser fra mennesker, som er klar over, at Danmark skal placere sig i førerposition globalt med automationen, fortalte administrerende direktør Kim Poulsen, der også selv følte sig meget inspireret af møderne og deltagernes engagement:

- Fra erhvervsfolkene blev vi mange gange spurgt til, hvad vi kan gøre i deres virksomheder, og om vi senere kan tage en grundigere individuel drøftelse. Og også på de unge aftenen før kunne jeg mærke deres engagement undervejs. Ingen stirrede i deres mobiltelefoner, og mange fortalte efter vores oplæg, at deres drøm var at arbejde i netop sådan en virksomhed som vores. Måske indledningsvist bare som praktikanter. Det glæder vi os til at se, om vi kan gøre noget ved, fortsatte en tilfreds Kim Poulsen.

/he/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093