23948sdkhjf

Ny certificering til Ib Andresen Industri

Den fynske underleverandør er blevet certificeret efter ISO 14001:2015.
Gennem det seneste halve år har stålvirksomheden Ib Andresen Industri haft implementering af miljøledelsessystemet ISO 14001:2015 på dagsordenen. Det oplyser den fynske virksomhed i en pressemeddelelse.

- Det er naturligt, at vi implementerer ISO 14001. Det er et internationalt anerkendt miljøledelsessystem, der blandt andet dokumenterer vores proaktive indsats, som vores afdeling Quality and Continuous Improvement er et udtryk for, fortæller quality manager Peter S. Madsen, og tilføjer:

- ISO 14001 er også positiv for vores kunder, da de - ved at bruge os - ved, at miljøindsatsen er tænkt med i de løsninger, vi leverer til dem. Det kan de bruge som et salgsargument, når de for eksempel skal byde ind på store projekter.

Positiv effekt på bundlinjen
Der er flere fordele for Ib Andresen Industri ved at systematisere miljøindsatsen i henhold til ISO 14001-standarden. Udover at miljøet bliver tilgodeset, er der også penge at hente.

- Afhængigt af hvor gode vi er til at sortere affald, er der penge i det. Vi betaler for at komme af med brændbart affald og får penge for vores genbrugelige affald. Der er også penge at hente på bundlinjen ved at nedbringe energiforbruget, siger Peter S. Madsen

Energiforbrug og affald
Som en del af processen har Ib Andresen Industri foretaget et omfattende analysearbejde med henblik på at kortlægge eksterne og interne forhold, som påvirker miljøet - med det formål at udpege de væsentligste risici og muligheder.

Analysearbejdet kortlagde blandt andet, at Ib Andresen Industris energiforbrug og affaldshåndtering var de to områder med størst miljøforbedringspotentiale.

- Vi kan blandt andet nedbringe vores energiforbrug ved at investere i miljøvenlig teknologi, og vi kan selv bidrage ved at udvise større omtanke, når vi bruger energi. Vi kan eksempelvis huske hinanden på ikke at bruge unødvendig energi. På den måde får vi gjort den grønne tankegang til en naturlig del af vores kultur, slutter Peter S. Madsen.

/he/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094