23948sdkhjf

Air Liquide producerer oxygen til Europas største guldmine

Air Liquide har opført et luftseparationsanlæg, der producerer oxygen til Agnico-Eagle Mines Limited’s guldmine i Kittilä i Nordfinland.
Investeringen baseres på en langtidskontrakt mellem Air Liquide og Agnico-Eagle og udgør en af flere investeringer, Air Liquide har foretaget i Finland de senere år. Anlægget har en kapacitet på 300 ton oxygen pr. dag, og med en beliggenhed 840 km nord for Finlands hovedsted Helsinki er det Air Liquides nordligst beliggende oxygenanlæg i verden.

Anlægget begynder at producere oxygen i november 2008. Agnico-Eagle skal anvende oxygenet under højt tryk for at udvinde guld ud af malm. Guldmalmen koncentreres først igennem flotation og behandles dernæst ved hjælp af oxidering under tryk i en autoklave for at frigøre guldet. Derefter udvaskes guldet og inddrives ved hjælp af aktivt kul, hvorefter det smeltes til guldbarrer.

Anlægget i Kittilä er ubemandet og et eksempel på Air Liquides innovative teknik, som gør det muligt for Air Liquide at distanceovervåge anlægget fra sit kontrolrum i Raahe.

Air Liquide har lang erfaring med at bygge og drive luftseparationsanlæg. Virksomheden har udviklet flere innovative løsninger for at kunne opfylde forskellige ønsker fra den enkelte kunde. Produktion hos selve kunden er en miljøvenlig leverandørløsning.

Kilde: Air Liquide - http://www.airliquide.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093