23948sdkhjf

Zebicon prøver grænser af

Billund-virksomheden er debutant på Automatik-messen – her vil man teste, om 3D-scanning er noget for automationsindustrien.
Hvad kan en specialist i 3D-scanning egentlig få ud af en automationsmesse? Det spørgsmål stillede Metal Supplys udsendte til Zebicons direktør Jeppe H. Laursen.

- Der er ikke så mange messer i år, der passer til os. Men vi besluttede os for, at vi ikke skal gemme os hjemme i hulen, bare fordi der ikke er nogen specialmesser, så nu er vi her.

Vil plante nogle frø
Zebicon tilbyder 3D-scanning og industriel måleteknik til en lang række brancher fra den traditionelle tunge metalindustri over plastindustrien til for eksempel elektronik- og medicoindustrierne. Når det gælder automationsindustrien, er erfaringerne dog endnu ikke så omfattende.

- Vi arbejder allerede med robotiserede løsninger, der har en meget høj automatiseringsgrad og en højere brugervenlighed end traditionelle systemer, så nu vil vi gerne vide, hvor tæt vi er på den her industri, og hvornår vi for alvor kan begynde at lege med dem, forklarer Jeppe H. Laursen.

Han er ikke i tvivl om, hvilke messegæster det er han gerne vil i dialog med.

- Det er dem, som arbejder med automatiserede processer, hvor der er brug for øget kvalitetskontrol – hvor visionssystemer kommer til kort, og hvor der stadig er krav om, at der skal højere dokumentationsgrad på processen, forklarer Jeppe H. Laursen.

- Men vores mission er blot, at komme ud med nogle budskaber – om de kommer ud til studerende eller beslutningstagere, det er ikke afgørende. Vi er her for at plante nogle frø, tilføjer han.

Stigende interesse for 3D-scanning
Til at vække de forbipasserendes nysgerrighed har Jeppe H. Laursen og hans marketingkoordinator Birgitte Andersen selvfølgelig taget lidt ”legetøj” med på standen. Det drejer sig dels om en ren manuel scanner og dels om et semiautomatisk setup.

De to løsninger giver selvfølgelig anledning til nysgerrige blikke fra de forbipasserende, og det er i Jeppe H. Laursens optik også et bevis på, at 3D-scanning for alvor er ved at vinde indpas ude i industrien.

- Vi mærker en stor, stigende og meget spændende interesse for 3D-scanning. Der er en enorm nysgerrighed omkring det, og især omkring om teknologien er langt nok, til at den kan bruges i deres sammenhæng. Det skyldes to parallelle processer. Den ene er, at teknologien kontinuerligt forbedres, og den anden er, at der en indtrængningstid, der gør, at der skal skabes tryghed omkring teknologien, forklarer Jeppe H. Laursen.

- Når vi kigger de 14 år tilbage, vi har arbejdet med teknologien, er vi nu derovre, hvor det ikke kun er de lidt skøre og visionære virksomhedsejere, der investerer i den her teknologi, men også de mere tunge beslutningstagere, der gør det, fordi det er en dokumenteret og velafprøvet teknologi, slutter han.

Artiklen er en del af temaet Automatik 2016.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.36