23948sdkhjf

Ejerleder: Outsourcing skifter karakter

Ejerleder Hans Jørgen Dalum mener, at mange virksomheder ikke længere blindt outsourcer produktionen af komponenter til Kina – nu kan det i stedet være fordelagtigt at outsource hele værdikæden.
Både fra sine to danske virksomheder, SPC og Nytech, og fra sine to kinesiske virksomheder, HDMP og China Consulting, oplever Hans Jørgen Dalum i stigende grad, at kunderne tænker sig bedre om, når de vil outsource produktionen til Kina. I dag vurderer kunderne i langt højere grad, hvor det bedst kan betale sig at placere de enkelte ordrer – og her kan højautomatiserede danske virksomheder sagtens være konkurrencedygtige med Kina, når det drejer sig om komponentproduktion. Det skriver Erhvervsbladet.

Hans Jørgen Dalum mener derfor, at der er ved at ske et karakterskifte inden for outsourcing, og netop derfor har han udarbejdet en ny strategi for sine egne kinesiske selskaber således, at kineserne i dag ikke blot skal tage sig af underleverancerne, men i stedet producere hele produkter.

- Vores metalfabrik i Kina fokuserer ikke længere på at få ordrer indenfor komponenter. Vi søger efter kunder, der vil outsource hele deres forsyningskæde. Fra indkøb af råvarer, til fremstilling af produkt, kvalitetssikring og test, indpakning og distribution. Vi ønsker at gå fra mange, mindre kunder til få store kunder, måske kun en – mod at vi får et langt tættere samarbejde, hvor vi indgår i kundernes værdikæde. Det er en del af den nye strategi for at blive i Kina, udtaler Hans Jørgen Dalum til Erhvervsbladet.

Kilde: Erhvervsbladet - http://www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141