23948sdkhjf

Topledere mister jordforbindelsen på jobbet

Danske topchefer overvurderer i stigende grad deres egne evner som beslutningstagere.
Konklusionen fremgår af en ny analyse af toplederes personlighed, tænkning og adfærd, som firmaet People Test Systems har udarbejdet på baggrund af i alt 844 tests af topledere nu og for 10 år siden. Det skriver Finans.dk.

- I de seneste 10 år er toplederne generelt begyndt at tro for meget på sig selv og deres evner. Derfor tager de ofte urealistiske beslutninger med alt for stor indbygget risiko, siger Torben Tolstøj, som er administrerende direktør i People Test Systems og ekspert i at teste toplederes personligheder, til Finans.dk.

Ifølge Helle Bruun Madsen, ledelsesrådgiver i Lederne, der er en faglig organisation for ledere, flugter undersøgelsens konklusioner med tidsånden.

- Lytter man udelukkende til mavefornemmelsen, risikerer man at få truffet ingen eller dårlige beslutninger, og det smitter af på bundlinjen og kan skabe mistrivsel blandt medarbejderne, siger Helle Bruun Madsen til Finans.

Det er dog ikke alle i rekrutteringsbranchen, der umiddelbart kan genkende analysens konklusion.

- Kravene til ledernes beslutningsdygtighed er blevet større de seneste 10 år, så derfor skal deres selvbevidsthed være til topkarakter, siger administrerende direktør i Mercuri Urval, Christian Kurt Nielsen.

Originalartikel: http://finans.dk/finans/erhverv/ECE89398...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094