23948sdkhjf

Lille tilbagegang hos SBS

Scandinavian Brake Systems omsatte i første halvår for 413,0 mio. kr., og det var 2,0 mio. kr. dårligere end året før. I samme periode faldt EBITDA med 6,7 mio. kr. til 27,4 mio. kr., og resultat af fortsættende aktiviteter før skat faldt med 5,8 mio. kr. til 11,7 mio. kr.

Bedst gik det i koncernens Friction-division, der udvikler bremsedele til motorcykler. Her steg omsætningen med 2,9 mio. kr. til 76,6 mio. kr., og EBITDA steg med 2,4 mio. kr. til 16,7 mio. kr.

- SBS Frictions omsætning og indtjening satte endnu en gang rekord. Især har det tyske og det italienske marked, der er blandt de største i Europa, vist fremgang, men også i USA, der er et marked under opbygning, har der været vækst, hvilket indikerer, at den øgede salgs- og marketingindsats her begynder at få effekt, skriver Scandinavian Brake Systems i sit halvårsregnskab.

Hos SBS Automotive, der sourcer, færdiggør og distribuerer bremsedele og styretøjsdele til den europæiske bilpark, gik udviklingen den anden vej. Her faldt omsætningen med 4,9 mio. kr. til 336,5 mio. kr., og EBITDA faldt med 0,9 mio. kr. til 21,9 mio. kr.

- Der har været fremgang på flere østeuropæiske markeder, blandt andet er der igen kommet gang i leverancerne til Rusland. SBS Automotive har under krisen fastholdt kundeporteføljen i Rusland, hvilket nu giver afsætningsmæssig vækst, men til lavere dækningsgrader. Både i det tyske og det franske datterselskab har der været fremgang i forhold til samme periode sidste år. Det britiske marked har været trægt, nu også forstærket af Brexit-beslutningen, som på den korte bane vil påvirke indtjeningen negativt, skriver Scandinavian Brake Systems.

Tilbagegangen i første halvår var dog forventet, og derfor fastholder SBS forventningerne til 2016 som helhed. Her kalkulerer man stadig med en omsætning på 770-800 mio. kr. og EBITDA-recurring på 55-62 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078