23948sdkhjf

Mærsk nedjusterer trods fremgang

Olieaktiviteterne var hovedårsagen til, at overskuddet steg med mere end 3 mia. kr. hos A.P. Møller-Mærsk i årets første tre kvartaler.
I alt havde koncernen en nettoomsætning på 231,2 mia. kr. i årets første tre kvartaler, hvilket er en fremgang på næsten 36 mia. kr. i forhold til samme periode 2007. Nettoresultatet endte på 17,7 mia. kr. mod 14,4 mia. kr. i 2007.

- Periodens nettoomsætning (i USD) steg med 28 %, primært som følge af betydeligt højere gennemsnitlige oliepriser og mængdemæssig højere andel af olieproduktionen såvel som højere fragtrater og mængder i containeraktiviteterne, skriver AP Møller-Mærsk i sin periodemeddelelse.

Resultat for olie- og gasaktiviteterne var betydeligt højere end i samme periode 2007; primært som følge af 65 % højere gennemsnitlige oliepriser og højere mængdemæssig andel af olie- og gasproduktionen. Til gengæld taber koncernen stadig penge på containeraktiviteterne, hvor det i årets første tre kvartaler blev til et minus på 64 mio. dollars. På plussiden kunne man dog notere en øgning i mængden af gods på 5 % og 11 % højere rater grundet tillæg for de højere brændstofomkostninger.

På trods af de positive meldinger fra driften har AP Møller-Mærk alligevel valgt at nedjustere de økonomiske forventinger til året som helhed – primært på grund af en negativ udvikling i finansielle poster samt et lavere udbytte end forventet fra koncernens ejerandel i Danske Bank. Årets resultat forventes nu i størrelsesordenen 20-22 mia. kr. mod tidligere forventet 20-23 mia. Nettoomsætningen forventes i størrelsesordenen 310 mia. kr. mod tidligere forventet 320 mia. kr.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099