23948sdkhjf

Valutakurser koster Satair millioner

Helt som ventet kom Satair ud med en flot stigning i omsætningen i første kvartal. Den finansielle uro har dog betydet øgede tab på valuta.
I alt endte omsætningen på 113,6 mio. dollars i første kvartal, hvilket er en stigning på 13 % i forhold til året før. Specielt aftermarket-divisionen er vokset flot med 15 % til 77,9 mio. dollars, men også OEM-divisionen havde god vækst på 10 % til 35,7 mio. dollars.

Alligevel blev det kun til et beskedent overskud før skat på 0,2 mio. dollars mod 5,6 mio. dollars året før. Det skyldes hovedsageligt tab på sikring af valutarisiko, som gav en samlet udgift på 6,1 mio. dollars mod en indtægt på 2,2 mio. dollars året før.

Virksomhedens ledelse har derfor valgt at sænke forventningerne til overskuddet fra tidligere 20-25 mio. dollars til ca. 15 mio. dollars. Begrundelsen er øget usikkerhed.

- Som følge af, at markedsforholdene i Aftermarket-divisionen i den kommende tid er præget af langt større usikkerhed end tidligere, og da Aftermarket-divisionen står for omkring 2/3 af Satairs omsætning, knytter der sig større usikkerhed end normalt til de samlede forventninger for 2008/2009, skriver Satair i en fondsbørsmeddelelse.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083