23948sdkhjf

Fortsat kraftig vækst i vente i greentech-industrien

De største danske virksomheder inden for klima- og energiindustrien regner med en vækst på 23 % i 2009.
Dermed buldrer de danske greentech-virksomheder stadig derudaf. Tallene stammer fra en undersøgelse, som DI har lavet blandt 17 af de største danske virksomheder inden for klimaområdet. Disse forventer, at omsætningen vil stige med 23 % næste år, og de forventer ligeledes at kunne holde væksten i 2010 og 2011. Det skriver Børsen.

- Finanskrisen ændrer ikke ved, at rigtigt mange lande har store klimaprojekter med bæredygtige byer og vedvarende energi. Det er et marked i stor vækst især i Asien, og danske virksomheder står rigtig godt rustet til at få del i den vækst, udtaler Mads Holm Iversen, markedskonsulent i DI, til Børsen.

Helt fri af finanskrisen regner virksomhederne dog ikke med at gå, og vækstforventningerne på 23 % er da også en nedgang sammenlignet med de seneste år, hvor industrien har haft årlige vækstrater i omegnen af 33 %. Formanden for DI Energibranchen, tidligere Danfoss-direktør Jørgen Mads Clausen, er endnu mere pessimistisk og spår en vækst på 10-15 % ud fra den begrundelse, at finanskrisen også ventes at ramme vigtige markeder som fx Kina.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111