23948sdkhjf

Årets midtjyske ”Entrepreneur” har mod på mere

Gråkjær A/S er kåret som ”Entrepreneur Of The Year” i Midtjylland, og succesen skærper appetitten på mere. Grundlægger John Gråkjær og hans ansatte glemmer dog ikke, at de også skal have det sjovt.
I sit seneste regnskabsår fandt Gråkjær A/S vej til en ganske eksklusiv forsamling i dansk erhvervsliv.

Holstebro-virksomheden rundede her 1 mia. kr. i omsætning, og det er den foreløbige kulmination på en udvikling, som på 35 år har gjort en lille tømrervirksomhed til en kæmpemæssig entreprenør-forretning med godt 250 ansatte og aktiviteter i fem lande.

Gråkjær er primært kendt for totalentrepriser inden for staldbyggeri, men for godt syv år siden udvidede virksomheden med en afdeling for industribyggeri. Afdelingen opfører blandt andet produktions- og lagerfaciliteter og udgør den dag i dag knap 20 % af den samlede omsætning.

En serie-iværksætter
Den 56-årige grundlægger John Gråkjær har efter eget udsagn aldrig været bange for at forfølge en idé. Viljen og modet til at gå nye veje har ført ham langt, og de egenskaber er en afgørende forudsætning for, at Gråkjær nu kan lade sig hylde som den midtjyske ”Entrepreneur of The Year”:

- Dette års vinder er en entrepreneur, som har forstået at realisere potentialet i et ellers vanskeligt marked. Han lægger en ny betydning i ordet serie-iværksætter, idet han har solgt sin virksomhed flere gange. Når overtagelsen ikke er gået helt efter planen, har han benyttet tilbagekøbet til at genopfinde virksomheden og introducere den i ny skikkelse, lød det blandt andet fra juryen.

Vi ska´ha´det sjovt
Gråkjærs seneste skud på stammen er et miljøcenter, der skal være med til at skabe flow i landbrugets miljø-godkendelser, og sammen med industri-enterpriserne er det et område, som vil være i fokus i de kommende år.

Især industribyggeriet ser Gråkjær store udviklingsmuligheder i. Det er målet, at den del af forretningen skal ekspandere væsentligt inden for en overskuelig fremtid. Men før de når dertil, skal prisen fra Ernst & Young lige fejres:

- I vores værdigrundlag står der blandt andet ”vi ska´ha´det sjovt”, hvilket det er vigtigt for mig, at alle medarbejdere har. Vi er et festglad firma, der gerne fejrer et godt resultat med et stort arrangement, forklarer en glad John Gråkjær.

Om Gråkjær A/S
Gråkjær er grundlagt som tømrervirksomhed i 1973 og har siden 1980’erne arbejdet med totalentrepriser til landbrugssektoren. I 2001 blev forretningen udvidet med industribyggeri, der som nævnt udgør 20 % af omsætningen.

Gråkjær hentede i 2007/2008 et overskud på 40,8 mio. kr. ud af en omsætning på 1,1 mia. Virksomheden har hovedkvarter i Holstebro og beskæftiger godt 250 medarbejdere.

I alt 252 virksomheder har deltaget i konkurrencen om at vinde titlen som Danmarks bedste vækstskaber ”Entrepreneur Of The Year 2008”. Der udpeges seks regionsvindere, som deltager i finalen den 27. november.

Læs mere på Gråkjærs hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094