23948sdkhjf

Leasing forbedrer det økonomiske råderum hos Lausen & Nielsen

Hos den sjællandske maskinfabrik mener direktør Torben Vølkers, at det er bedre at lease maskinerne frem for at købe dem.
Ifølge Torben Vølkers foretrækker han leasing frem for køb, fordi førstnævnte er langt bedre for virksomhedens kreditværdighed. Han slipper ganske enkelt for at skulle fremskaffe store indkøbssummer. Det skriver Erhvervsbladet.

- Jeg kunne nok godt låne pengene, men jeg vil ikke belaste min kreditværdighed. Hvis jeg lånte ti mio. kr. i banken, ville jeg nok have svært ved at hæve kassekreditten med en mio. kr., hvis jeg pludselig fik brug for det, udtaler Torben Vølkers til Erhvervsbladet.

I dag har han derfor leasingaftaler for, hvad der svarer til 15 mio. kr. i kontant indkøbspris. Han lægger vægt på, at det i stedet er muligt for ham at bruge pengene på noget andet – fx til indkøb af råvarer, hvis han pludselig får en stor ordre. Udover det økonomiske råderum lægger Torben Vølkers også vægt på, at der for ham er en række skattemæssige fordele ved at lease frem for at købe.

Ifølge cheføkonom i Håndværksrådet, Søren Nicolaisen, er det dog ikke alle virksomheder, for hvem leasing er den ideelle løsning. Nye virksomheder med lav kreditværdighed kan med fordel lease, mens mere etablerede virksomheder måske kan få en bedre finansieringsaftale i banken.

Kilde: Erhvervsbladet - http://www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078