23948sdkhjf

TEMA: Netværk har banet vejen for viden og vækst

Det betaler sig at netværke. Det er i alle tilfældet erfaringen fra Den Rustfri Stålindustris Kompetencecenter, der i december i år overfører de seneste års aktiviteter til det nye virksomhedsnetværk Stålcentrum.

Netværk har banet vejen for viden og vækst



Danmark har en omfattende rustfri stålindustri, der primært virker som underleverandører og leverandører af procesudstyr til fødevareindustrien og farmaceutisk industri.

Som mange andre brancher mærker også den del af dansk erhvervsliv en stigende konkurrence fra lande med lavere produktionsomkostninger, og det var blandt andet for at sikre branchens fortsatte konkurrenceevne, at Den Rustfri Stålindustris Kompetencecenter blev etableret i 2003.

Idéen var, at kompetencecenteret skulle fungere som et samarbejds- og videnforum, hvor en række virksomheder fra hele værdikæden samt viden-centre kunne samarbejde i projekter og arbejdsgrupper og på den måde være med til at afdække nuværende og fremtidige kompetencebehov i den rustfri stålindustri.

- Projektet har været en stor succes. I de tre år det har kørt, har vi opnået mange stærke resultater, og der er ingen tvivl om, at det har været med til at påvirke industrien, fortæller seniorkonsulent Anne R. Boye-Møller fra Tekno-logisk Institut, der både fungerer som centerleder og er med i konsortiet bag centret.

Netværk og samarbejde har været helt centralt for arbejdet i kompetence-centret, der har base i Kolding, men deltagere fra hele landet.

Virksomhederne har i de forskellige netværk turde være åbne og dele ud af deres erfaringer, og det er helt afgørende for et netværks eksistens.

- Man kan spare en masse benarbejde ved at snakke med nogen, der har erfaring. Jeg havde forventninger om at deltage i et fagligt forum, og det synes jeg, jeg har fået opfyldt. Det handler også om netværk, for det kan være meget rart at diskutere med nogle af dem, som er i samme branche, men ikke direkte konkurrenter, lyder det fra udviklingsingeniør Jens Folkmar Andersen fra Alfa Laval i Kolding,

Indtil nu er kompetencecentret blev støttet af det offentlige, blandt andet af VTU med 4 millioner kroner, men til nytår er det slut med tilskud.

I stedet for at lade netværket, de gode kontakter og de mange potentielle samarbejdsmuligheder smuldre har konsortiet bag centret imidlertid besluttet at videreføre aktiviteterne.

I fremtiden bliver centret derfor ændret til henholdsvis et Regionalt teknologicenter og et virksomhedsnetværk under navnet ”Stålcentrum – Procesudstyr til fødevareindustrien”.

Stålcentrum bliver stiftet den 7. december i år. Det koster 10.000 kr. at være medstifter, mens et årligt medlemskab af netværket ligger på mellem 2000 og 5000 kr. alt afhængig af virksomhedens størrelse.

Læs mere hos Stålcentrum: http://www.staalcentrum.dk

Kilde: Den Rustfri Stålindustris Kompetencecenter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062