23948sdkhjf

Syv millioner til offshore-innovation

Forsknings- og Innovationsstyrelsen under Videnskabsministeriet har givet tilsagn om at medfinansiere en række nye Offshore Center Danmark-aktiviteter med 7 mio. kr. over de næste fire år.
Udover at være viden- og teknologicenter får Offshore Center Danmark således også status som tovholder i et innovationsnetværk for offshore-industrien.

- Tilsagnet fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen er meget vigtigt for Offshore Center Danmark. Det er en blåstempling af vores arbejde som viden- og teknologicenter gennem de seneste fem år, desuden har vi fået medfinansiering til fire meget vigtige projekter, der skal være med til at bevare Danmarks betydelige rolle på det internationale offshore-marked, siger Peter Blach, direktør i Offshore Center Danmark.

Fire vigtige projekter
Med indførelsen af særlige innovationsnetværk ønsker Videnskabsministeriet at udbygge samarbejdet mellem virksomheder og videninstitutioner inden for et afgrænset fagligt eller teknologisk område – i Offshore Center Danmarks tilfælde den hastigt voksende industri inden for olie/gas og offshore vindmølleparker.

Netværkene skal udgøre den bro, der får forskere, undervisere og virksomheder til at mødes og starte samarbejdsprojekter. Samtidig skal netværkene være med til at koordinere forsknings- og udviklingsindsatsen mellem forskningsinstitutioner, teknologisk service og virksomheder på områder af vigtig betydning for dansk erhvervsliv.

- Hos Offshore Center Danmark betyder det, at vi fra 2009 kan iværksætte fire nye projekter. Vi har forud for ansøgningen til Forsknings- og Innovationsstyrelsen analyseret branchens ønsker og behov og spurgt, hvor der skal sættes ind med nye projekter. På baggrund af branchens egne ønsker har vi formuleret fire projekter, som vi glæder os meget til at komme i gang med, siger Peter Blach.

Offshore Center Danmark har gennem de seneste år iværksat en række andre udviklingsprojekter og fungerer derudover som koordinator og videnbank for offshoreindustrien.

Mere ambitiøse projekter
Et af projekterne handler om energi-effektiv udnyttelse af olie/gas installationer, et andet projekt skal vurdere mulighederne for nye typer boreplatforme. Endelig bliver der et projekt, som skal bane vejen for en internationalisering af dansk offshore samt et projekt, der skal tiltrække leverandører og underleverandører til den meget travle offshore vindmølleindustri.

- Uden støtte fra Videnskabsministeriet ville det have været uoverkommeligt at sætte fokus på disse meget vigtige emner, men nu glæder vi os til at komme i gang. Samtidig er vi glade for, at bevillingen løber over fire år. Det giver os mulighed for at søsætte mere ambitiøse og langtrækkende projekter, end hvis projektet kunne risikere at lukke efter eksempelvis et år, siger Peter Blach.

Kilde: Offshore Center Danmark - http://www.offshorecenter.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08