23948sdkhjf

Nye millioner til AluCluster

Det sønderjyske videncenter er sikret innovationsmidler, der skaber grundlag for ansættelsen af fire aluminium- og materialespecialister.
Rådet for Teknologi og Innovation har netop bevilget 7 mio. kr. til grundfinansiering af de aktiviteter, som viden- og teknologicentret AluCluster planlægger at gennemføre i perioden fra 2009 til 2012. Medfinansieringen betyder, at AluCluster nu er i stand til at tage hul på en ny strategiplan, som blandt andet indebærer ansættelsen af fire materialespecialister.

29 videncentre og konsortier søgte at få del i de midler, som Videnskabsministeriet og Forsknings- og Innovationsstyrelsen havde afsat til innovationsnetværk. 11 centre, heriblandt AluCluster, slap gennem nåleøjet. Meddelelsen om bevillingen kommer blot et par uger, efter AluCluster modtog besked om, at Vækstforum i region Syddanmark har bevilget 1 mio. kr. til centrets arbejde.

- Bevillingerne betyder, at vi nu er i stand til at gennemføre den strategiplan, som bestyrelsen har udarbejdet. Det er en plan, der fokuserer på at støtte udviklingen i de 200 virksomheder, der er en del af vores klynge-organisation. Samtidig får vi mulighed for at fortsætte opbygningen af et internationalt videncenter med formidling og kursusaktiviteter i højsæde, siger direktør Leif Guldborg Høyerby.

- For at nå de ambitiøse mål er det nødvendigt at udvide organisationen med fire specialister inden for aluminium og andre relaterede materialer. Det arbejde indleder vi umiddelbart straks i det nye år. Jeg tror den blåstempling, ministeriet nu har givet os, vil få en positiv betydning for det antal ansøgere, vi kan forvente.

AluCluster beskæftiger i dag seks medarbejdere på kontoret i Løgumkloster, hvortil kommer 14 tilknyttede konsulenter og formelle partnere.

Kilde: AluCluster - http://www.alucluster.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094