23948sdkhjf

Expo-Net udvider og ansætter

Lagerkapacitet fordobles, og produktionen udvides med godt 50 procent. Det giver plads til flere ansatte.
I år er antallet af medarbejdere på Expo-Net steget med otte, således at der i øjeblikket er godt 80 ansatte - og tallet forventes at stige med yderligere syv til otte næste år.

Baggrunden er en konstant fremgang de seneste mange år, hvilket også er årsagen til, at virksomheden i øjeblikket er ved at bygge til.

I første omgang opføres en lagerhal med plads til 2.500 paller, hvilket er en fordobling af lagerkapaciteten. Når den er på plads, ryddes en af de eksisterende tre lagerhaller, som skal ombygges til produktion.

Hele projektet er en investering på omkring 30 mio. kr., som direktør Lars Klinkby er glad for at kunne betale uden at skulle låne penge. Han er tredje Klinkby ved rorpinden, siden hans farfar etablerede virksomheden i 1959, og han følger et princip, der altid har været gældende i familievirksomheden.

- Vi bruger ikke penge, før vi har tjent dem, siger han.

Plast for enhver smag
Expo-Net fremstiller sine godt 2000 varenumre i plast - og bortset fra at der ikke produceres noget spiseligt, ja, så er der mildest talt noget for enhver smag.

Her fremstilles snehegn, flaskenet, støbenet, tagrendenet, skaldyrsnet, net til støjdæmpning, muldvarpestop, barkbeskyttere, net til regnbede, undersøiske kunstige rev, fuglenet, filternet, skråningssikring ... og meget, meget mere. Alt sammen i en kvalitet, der har gjort, at virksomheden har kunder i mere end 30 lande og har haft en konstant vækst i de førnævnte mange år.

- I de år jeg har været med i virksomheden, har der kun været nedgang, da finanskrisen satte ind i 2008, siger Lars Klinkby, som er meget forsigtig med ikke at lade virksomheden blive afhængig af en eller to store kunder.

Et plast-center for lærlinge
- Så er man alt for sårbar - og når man har ansvaret for en virksomhed og de tilknyttede job, har man en forpligtelse overfor medarbejderne til at gøre, hvad man kan for at sikre beskæftigelsen, siger han.

Expo-Net har netop indledt et samarbejde med tre andre Hjørring-virksomheder, nemlig Novo Nordisk, Scan Belt og Rolltech, om at få flere plastmagerlærlinge til byen.

- Tilsammen kan vi tage flere elever end autobranchen, men eftersom lærlingene skal gå i skole i Hadsten, er det indimellem lidt svært. Derfor vil vi gerne have Hjørring lidt mere på landkortet - og det ville være rigtig godt, hvis EUC Nord ville tilbyde uddannelsen, siger Lars Klinkby, som har brug for to lærlinge inden jul og konstant har seks til syv af slagsen i sit brød.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.335