23948sdkhjf

Dansk CNC-virksomhed vil drille norske konkurrenter

BastCNC indtager nu det norske marked.
Selvom Skagerrak lægger sig som en naturlig forhindring mellem Danmark og Norge, mener den danske servicevirksomhed BastCNC at kunne rykke hurtigere ud til sydnorske kunder, end deres norske konkurrenter kan. BastCNC er specialiseret i at udføre reparation og service af alle typer CNC-styrede værkstedsmaskiner. Virksomheden er et datterselskab af vejlensiske Bast & Co, der i over 25 år har vedligeholdt mekanikken på værkstedsmaskiner i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland. I begyndelsen af 2016 blev BastCNC oprettet for at efterkomme den stigende efterspørgsel på service af CNC-styringsmoduler.

– Vi har indtil nu skullet hive samarbejdspartnere ind for at kunne levere den fulde pakke med reparation og udskiftning af CNC-styringerne i Norge. Med den ny virksomhed og erfarne CNC-teknikere til at drive den kan vi endnu mere effektivt varetage alle de krav, som moderne virksomheder i den norske jern- og maskinindustri har til driftssikkerhed og produktivitet i maskinparken, siger Jens Hansen, direktør i BastCNC.

Udnytter det høje prisniveau
De to teknikere i BastCNC står klar til at rykke ud, når en kundes CNC-maskine bryder ned, og kan til lettere opgaver være i Stavanger samme dag, som uheldet indtræffer. Er det mere komplicerede opgaver, der kræver en varevogn og udstyr, kan BastCNC være fremme dagen efter. Det meste af teknikernes tid kommer dog til at gå med at udskifte gamle styringsenheder fra producenterne Heidenhain og Siemens med nye, der er lettere at programmere.

– Norge er et vanskeligt land at komme rundt i – på grund af størrelsen og de mange bjerge. Og på trods af at vi, alt efter opgavens art, skal med fly eller færge, kan vi i mange tilfælde nå kunderne i Sydnorge hurtigere end vore norske konkurrenter. Samtidig er det generelle prisniveau højere i Norge, hvilket gør os overordentligt konkurrencedygtige på prisen, fortæller Jens Hansen.

Erfaren CNC-tekniker
Med omkring 22 års erfaring med CNC-løsninger – heraf syv som selvstændig – er Flemming Næsager en af branchens mest drevne teknikere. Den uddannede automatikmekaniker glæder sig til at komme i gang med at servicere de mange kunder i Norge.

– Satsningen i Norge er en spændende udvikling for virksomheden og en interessant udfordring for os teknikere. Jeg vil arbejde hårdt for, at vi lykkes med denne udvidelse til det norske CNC-marked, siger Flemming Næsager.

Han vil stå for den daglige opgaveløsning sammen med kollega og automatikmekaniker Lars Fangel Plumhoff.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078