23948sdkhjf

Finanskrisen kan blive en fordel for Vestas

Når bankerne skal låne penge ud til nye vindmølleproducenter, vil der blive stillet skrappere krav til møllerne, og det kan blandt andet blive en fordel for danske Vestas.
Helt centralt bliver nemlig kvaliteten på de møller, der skal med i projekterne, og her vil gode og velafprøvede vindmøller vinde. Ifølge analytikere betyder det, at de traditionelle producenter som Vestas, Siemens og GE Wind faktisk vil kunne komme styrket ud af finanskrisen, mens fx kinesiske producenter og indiske Suzlon, der har haft store kvalitetsproblemer med møllerne, vil tabe terræn. Det skriver Børsen.

- Vinden skal naturligvis være der på det sted, man vil bygge vindmølleparken, men derefter er det afgørende, at vindmøllen er stabil, og her spiller vindmølleproducentens track record ind, siger Danske Banks analytiker Henrik Breum til Børsen.

Han vurderer derfor, at både projektudviklere uden den nødvendige finansiering og vindmølleproducenter, der har problemer med kvaliteten, vil få det svært på markedet under krisen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156