23948sdkhjf

Jysk vindfirma solgt til tyskere

EnBW udvider sin forretning for vindmøller med opkøbet af serviceudbyderen Connected Wind Services.
Energie Baden-Württemberg AG, EnBW, bliver således en vigtig aktør på det hurtigtvoksende område inden for servicering og vedligeholdelse af vindmøller. Særligt forventes det, at der vil blive tiltrukket nye kunder fra Norden og Tyskland sammen med Connected Wind Services, mens EnBW samtidig styrker sin position som full-service leverandør for planlægning, byggeri, drift, vedligeholdelse og servicering af vindmølleparker.

Opkøbet blev underskrevet med Polaris Private Equity, majoritetsaktionær i CWS, tirsdag. Parterne har aftalt ikke at oplyse købsprisen, og købet er betinget af godkendelse af det tyske monopoltilsyn (Bundeskartellamt). Den proces forventes afsluttet i fjerde kvartal 2016.

Connected Wind Services blev grundlagt i 1987, har hovedkvarter i Balle på Djursland og har nationale datterselskaber i Tyskland (Rantrum) samt Sverige (Falkenberg). Virksomheden havde i 2015 en omsætning på 35 mio. euro samt 190 ansatte. Omkring 50 serviceteams vedligeholder cirka 1.800 vindmøller, og CWS udbyder desuden komplekse serviceløsninger for vindturbiner i hele Europa.

- Vi gør store fremskridt inden for udvidelse af vedvarende energi med 336 megawatt offshore kapacitet i drift, mere end 1.600 megawatt godkendt offshorekapacitet og en sikret onshore pipeline på omkring 1.100 megawatt. Vi har foretaget succesfulde planlægninger, opførelser samt drift af vindmølleparker i mange år. Ved at opkøbe CWS udvider vi denne vifte af tjenester til at omfatte vedligeholdelse og servicering, fordi vi ønsker at vokse yderligere - og hurtigere. CWS åbner en mulighed for os til også at spille en aktiv rolle i nye markeder, forklarer Hans-Josef Zimmer, CTO hos EnBW.

- Vi mener, at EnBW som den kommende ejer vil være en fremragende partner, som vil åbne op for nye vækstmuligheder for os og hjælpe CWS til at udvikle sig yderligere. Inden for den europæiske vindindustri er EnBW en af de mest vækstdedikerede energiforsyningsvirksomheder, og den størrelse og ekspertise som vi får gennem det nye ejerskab vil klart være til gavn for alle vores kunder Til gengæld får EnBW en sikker partner inden for solid service og vedligeholdelseekspertise hos CWS, så det er absolut en win-win for alle, understreger Carlos Christensen, administrerende direktør for CWS.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.523