23948sdkhjf

Tyske Bitzer donerer 75.000 kr. til dansk køleklynge

KVCA - KøleVirksomhedsCenter Alsion i Sønderborg er Europas største og mest betydende klynge af køleteknologiske virksomheder. Den udvikling ønsker en af verdens største producenter af kompressorer til køling og aircondition – tyske Bitzer - skal fortsætte. Derfor har koncernen doneret 75.000 kroner til centrets fortsatte drift.
Det var Bitzer-koncernens topchef, senator Peter Schaufler, der overrakte pengene til KVCA’s formand, direktør Jens Andersen. Det skete i forbindelse med markeringen af Bitzer-datterselskabet Lodams 40 års jubilæum. Peter Schaufler benyttede lejligheden til at understrege KVCA’s store betydning for hele industrien, her iblandt Lodam, der blandt andet udvikler elektroniske styringer til områder som transportkøl, ventilation og varmepumper.

- At modtage en så kontant form for anerkendelse af det arbejde, der sker i klyngen, er positivt og virker stimulerede på arbejdet. Det understreger samtidig, at klyngens fremadrettede perspektiver rækker ud over landets grænser. Vi har allerede et tysk medlem. Det er Danfoss Compressors i Flensborg. Det viser, at vi er en kølefagligt og ikke geografisk styret organisation, siger KVCA-formand Jens Andersen.

Blandt de opgaver KVCA arbejder med er etableringen af en køleteknologisk masteruddannelse på Syddansk Universitet i Sønderborg. Andre opgaver er gennemførelse af fælles udviklings- og teknologiprojekter, interne uddannelsesprogrammer for medarbejdere i klyngens virksomheder, netværksaktiviteter og vidensdeling.

Kilde: KøleVirksomhedsCenter Alsion - http://www.kvca.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109