23948sdkhjf

B2B Link China: Kina er stadig lykken

B2B Link China er en danskejet og dansk ledet industripark i Kina, placeret i et nyt low-cost område i Xuancheng i provinsen Anhui, ca. 300 km vest for Shanghai. B2B Link China tilbyder danske og europæiske virksomheder hjælp til etablering af egen produktion i B2B Link Chinas industripark og/eller hjælp til outsourcing.
Om produktion og outsourcing i Kina udtaler direktør Claus Tolstrup Nielsen fra B2B Link Chinas salgskontor i Danmark:

- Kina er stadig lykken, men for at få det optimale udbytte, kræver det fra starten grundig planlægning og kompetent styring og ledelse – og B2B Link China tilbyder netop dette.

- Min udtalelse skal ses i lyset af, at vi på det seneste blandt andet har kunnet læse, at ”Kina ikke længere er lykken”, og at en væsentlig grund skulle være de kraftigt stigende lønomkostninger i Kina, siger han.

- Det er rigtigt, at der er pres på lønningerne i Kina. Specielt i de større byer ved kysterne og omkring Shanghai er det udtalt. B2B Link China har valgt at placere sig i et low-cost område lidt væk fra kysten, hvor omkostningsniveauet er betydeligt lavere, men vi mærker også et større pres end tidligere, fortæller han.

Fakta
Dog mener han, at de kinesiske lønomkostninger stadig er tillokkende, og at de også vil vedblive at være det i mange år frem. Hans regnestykke ser således ud:

- Hos B2B Link China er de samlede omkostninger til en industriarbejder på ca. 15.000 kr./år. I Danmark er det tilsvarende tal 250.000 eller måske 300.000 kr./år. Det vil sige, at selv med fortsat høje, kinesiske lønstigninger på fx 15 % mod ca. 4 % i Danmark, vil lønstigningerne i Kina svare til ca. 2.250 kr./år mod ca. 11.000 kr./år i Danmark.

Udfordringerne
- Når danske virksomheder oplever problemer i Kina, har det oftest noget med logistik, kvalitet eller manglende viden om kinesiske forhold at gøre, siger Claus Tolstrup Nielsen.

- Både outsourcing og opstart af egen produktion i Kina kræver viden og planlægning. Ellers er der stor risiko for, at det ikke bliver så profitabel en forretningscase som forventet.

- B2B Link China har mange års praktisk erfaring i Kina. Og det er kombinationen af dansk ledelse, know how og lave kinesiske omkostninger, der sikrer vores kunder de bedste forudsætninger for at styre kvaliteten og logistikken. Vel og mærke med en positiv indflydelse på bundlinjen samtidig, tilføjer han.

Etablering af Scangrip A/S og Borring Plast A/S
To virksomheder, der tror på Kina, er Scangrip A/S og Borring Plast A/S, der i september 2008 kunne holde åbningsceremoni i B2B Link Chinas industripark for at fejre, at de nu er etableret og er i gang med opstart af egen produktion i B2B Link Chinas produktionshaller.

Din nye fabrik?
B2B Link China glæder sig til at hjælpe flere virksomheder i gang i Kina og kan dagligt kontaktes på tlf.: 65 97 30 20
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.314