23948sdkhjf

Ingeniørhøjskole og maskinmesterskole flytter sammen på Århus havn

Op mod 2.000 studerende og mere end 300 undervisere, forskere, erhvervsmedarbejdere og iværksættere vil få deres daglige gang på Århus Havn i 2013.
Det står fast, efter at Ingeniørhøjskolen i Århus, INCUBA Science Park og Århus Maskinmesterskole har indgået en aftale med Århus Kommune om at købe en byggegrund og opføre et fælles erhvervsrettet innovations- og uddannelsescenter på 35.000 kvadratmeter.

Centret kommer til at ligge på havnens såkaldte Nordlige Bastion og skal lægge hus til studerende fra Ingeniørhøjskolen, Maskinmesterskolen og Aarhus Universitet samt virksomheder i en ny energiforskerpark, der er en afdeling af INCUBA Science Park.

Ingeniørhøjskolen og Maskinmesterskolen fraflytter dermed deres nuværende bygninger på Dalgas Avenue og Borggade. Forbilledet for det nye innovations- og uddannelsescenter er IT-Byen Katrinebjerg, hvor uddannelse og forskning går hånd i hånd med et stærkt samarbejde med erhvervslivet.

Både Maskinmesterskolen og Ingeniørhøjskolen er ved at vokse ud af de nuværende bygninger og har brug for mere plads og moderniserede faciliteter.

- Med en udflytning til et nybyggeri på havnen får vi en enestående mulighed for at modernisere vores laboratorier og skabe miljøer, som samtidig benyttes af studerende og undervisere i udviklingsprojekter og af private virksomheder i forskerparken, siger rektor Ove Poulsen fra Ingeniørhøjskolen, og suppleres af sin rektorkollega fra Maskinmesterskolen:

- Vi har for længst erkendt, at vores gamle bygninger i Borggade ikke kan rumme den vækst, som vi ved vil komme. Det nye byggeri vil skabe moderne rammer om klassiske uddannelser, og hvad er mere naturligt for en maskinmesterskole end at være placeret midt i en havn, siger rektor på Maskinmesterskolen Anders Hanberg Sørensen.

Kilde: Ingeniørhøjskolen i Århus - http://www.iha.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078