23948sdkhjf

Stema Engineering hædret med vækstpris

Kvistgård-virksomheden Stema Engineering A/S vandt Sjællandsfinalen i Ernst & Young’s vækstskaberkonkurrence Entrepreneur Of The Year.
Sjællands bedste vækstvirksomhed hedder Stema Engineering A/S. Virksomheden har netop vundet titlen som Entrepreneur Of The Year, region Sjælland i vækstskaberkonkurrencen Entrepreneur Of The Year, som rådgivnings- og revisionsvirksomheden Ernst & Young står bag.

Stema Engineering A/S ligger i Kvistgård, Nordsjælland, og producerer maskiner til bearbejdning af armeringsjern, blandt andet bøjleautomater klippe- og bukkemaskiner. Virksomheden blev etableret i 1968 af tre maskiningeniører, der alle havde en baggrund i betonindustrien. Frem til 1984 leverede virksomheden næsten udelukkende maskiner til betonindustrien i Europa, men i 1986 tog forretningen en drejning med ansættelsen af Ulrich Deichmann.

Han havde med baggrund i sin HD-hovedopgave i udenrigshandel konstateret, at virksomheden havde et stort uudnyttet markedspotentiale, og det fik de daværende ejere til at tilbyde ham medejerskab, så kan kunne bevise sin teori. Stema Engineering A/S udviklede kort tid efter sin første automatiske bøjlemaskine, og siden er væksten gået stærkt. Virksomheden er verdens tredjestørste producent inden for denne branche, men næststørst målt på overskud. Og den udvikling har imponeret juryen, som blandt andet begrundede valget af Stema Engineering således:

- Her er en kombination af mange gode ting. Entrepreneuren har set potentialet og er lykkedes med at vende virksomheden til en virksomhed med stor lønsomhed og et flot resultat. Stema Engineering A/S har forstået at omstille sig fra en traditionel virksomhed til en nichevirksomhed inden for den pågældende branche og er blevet en af verdens ledende producenter inden for sit felt. Ledelsesmæssigt er virksomheden kendetegnet ved en åbenhed, der bidrager til, at medarbejderne er engagerede og stolte af at arbejde i virksomheden.

Med i opløbet om at blive Sjællands bedste vækstskaber var også Peter Beier Chokolade A/S, Totempo A/S, Valcon A/S og SAC Leasing A/S.

Der deltager 252 virksomheder i konkurrencen om at vinde titlen som Danmarks bedste vækstskaber ”Entrepreneur Of The Year 2008”. Der kåres vindere i regionerne København, Sjælland, Fyn, Syd- og Sønderjylland, Midtjylland og Nordjylland, inden den samlede vinder findes ved landskåringen i Bella Center den 27. november.

Kilde: Ernst & Young - http://www.ey.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079