23948sdkhjf

Myndighed fanger stålkonstruktører uden CE-mærkning

Trafik- og Byggestyrelsen sender i øjeblikket partshøringer ud efter kontrolbesøgene i april og maj. Her kontrollerede styrelsen, om producenterne af bygningsstål overholder den obligatoriske CE-mærkning EN 1090.

Kontrollen var forbi 19 smedevirksomheder på sin jagt i den danske stålindustri.

- Vi oplever, at stort set alle de kontrollerede producenter er 1090-certificerede. Langt de fleste har også CE-mærkning og ydeevnedeklaration på byggevaren. Det er meget positivt og viser, at der er et godt kendskab til 1090, siger Ditte Helene Bang, specialkonsulent ved Trafik- & Byggestyrelsen.

Et fåtal uden CE-mærkning
På sin vej gennem Danmark oplevede kontrolenheden forskellige grader af uregelmæssigheder, som spænder fra en række formelle mangler til fejl i både CE-mærkning og ydeevnedeklaration.

- Et fåtal mangler helt CE-mærkning og ydeevnedeklaration, uddyber specialkonsulenten og tilføjer:

- Da sagsbehandlingen fortsat er i gang, er der tale om foreløbige indikationer. Når vi får partshøringssvarene, vil vi vurdere sagerne og se, om de kan afsluttes, eller om det er nødvendigt med yderligere tiltag i form af påbud. Det endelige billede har vi, når sagsbehandlingen er afsluttet i løbet af nogle måneder.

Ikke planer om ny kontrol
En ny kontrolrunde er ikke på trapperne foreløbigt. Trafik- og Byggestyrelsen fører løbende tilsyn og udvælger fokusområder blandt cirka 600 produkttyper, og styrelsen oplyser, at der på nuværende tidspunkt ikke er planer om at følge op kontrollen af EN 1090.

I vinterhalvåret vil Trafik- og Byggestyrelsen i stedet gennemføre en generel informationsindsats om CE-mærkning af byggevarer.

Artiklen er en del af temaet CE-mærkning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11