23948sdkhjf

Opkøb kaster første betydelige ordre af sig

En ordre på to store offshore kraner er landet på SH Groups bord.
Det er kun to måneder siden, at SH Group i Svendborg annoncerede købet af Nor Crane i Singapore, Kina og Dubai.

For SH Group var målet med købet af Nor Crane at gøre sig attraktiv for en ny gruppe af kunder. Markedsundersøgelser havde vist, at offshore-operatører og ejere i stigende grad søgte en løsning, hvor de kun har én leverandør af dæksudstyr, og det var det strategiske mål med at købe Nor Crane.

Nu er den første større ordre på to store offshore-kraner blevet en realitet.

- Vi var 100% overbevist om, at det var den rigtige strategi, men ingen af os forventede at resultaterne ville komme så hurtigt, siger Morten Nielsen, administrerende direktør for SH Group.

To kraner - samme kunde
Ordren omfatter to offshore-kraner på hver 1400T/M med en operationsradius på 35 meter.

- Der er tale om to helt ens kraner til samme kunde, som dog skal bruge kranerne på to forskellige enheder, oplyser SH Group til Metal Supply.

Af konkurrencemæssige hensyn oplyser SH Group ikke, hvem kunden er. Ej heller ordresummen, men Jeppe Sonne fortæller til Metal Supply, at det drejer sig om en større ordre på et tocifret millionbeløb til en spiller i Østen.

Produktion i DK & Singapore
Al engineering i forbindelse med ordren skal håndteres i et samarbejde mellem designhuset i Kina og afdelingen for engineering på hovedkontoret i Danmark, mens produktionen af kranerne vil ske i Singapore.

Alle el-tavler og styringer står SH Groups el- og automationsafdeling i Danmark for. Her er en erfaren stab på mere end 30 medarbejdere vant til at håndtere alt fra programmering over projektledelse til produktion og klassificering af el-tavler og styringer.

- Dette er et godt eksempel på en ordre, som vi vinder, fordi vi nu er en del af en virksomhed med en meget større geografisk rækkevidde og et langt stærkere teknologiske og økonomisk fundament end før, siger Finn Nielsen, tidligere ejer af Nor Crane, nu General Manager Asia hos SH Group.

I en anden liga
En væsentlig årsag til ordren er i følge SH Group den nærhed til det asiatiske marked, som virksomheden har opnået gennem opkøbet af Nor Crane. Netværket dækker ikke kun Singapore, men også Kina, hvor et omfattende netværk af agenter er aktive på SH Groups vegne.

SH Group har leveret mindre kraner tidligere, men denne ordre løfter virksomheden til premium league.

- Asien er det primære knudepunkt for offshore-skibsværfter worldwide, og med Nor Cranes netværk får vi nu flere chancer for at introducere os til skibsværfterne. Og de sætter altså pris på den kombination af teknologi og konkurrenceevne, som vi kan tilbyde, slutter Jeppe Sonne, Salgs- og Marketingdirektør for SH Group.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125